Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: eVe

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wieliczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    no tak... czekałem tylko na te przykłady cudownych dzieci które kitowymi aparatami lub nawet otworkiem tworzą genialne ałtystyczne kreacje...

Sorry to nie dla mnie...
    cudownie dzieci w fotografii były, są i będą pogódź się z tym. (Szkoda tylko że nie napotkałem jeszcze w realnym świecie takowego)
    Odnośnie Twojej fotografii masz piękną grę kolorów. Osiągnąłeś jakiś zamierzony efekt. Mnie osobiście ciekawi jak wyglądałaby cała postać tej modelki w pozie bez kadrowania...

Domyślnie

no tak... czekałem tylko na te przykłady cudownych dzieci które kitowymi aparatami lub nawet otworkiem tworzą genialne ałtystyczne kreacje...

Sorry to nie dla mnie...
    Czemu zaraz nerwy ? Po co stres ? Bo komuś wychodzi ? Bo ma fuksa ? Tak jest było i będzie. Możesz o fotografii czytać tysiące publikacji, PS-a mieć w małym palcu , możesz mieć 10 x D3x i 20 x SB900 , wypasione studio a do tego najlepszą szklarnię na świecie a jednak są sytuacje że zobaczysz zdjęcie zrobione D40-tką i Ci się kolana ugną ... Ja miałem okazję wielokrotnie tego doświadczyć i jakoś się z tym pogodziłem. Takie fajne porównanie kiedyś czytałem, chyba nawet na tym forum , że z fotografią jest jak z sexem - jeżeli masz technikę a uczucia nie ma to i tak nic z tego nie będzie. Zaiste prorocze to słowa ...
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Słowo w słowo zgadzam się z copyman.
    Zdjęcie kojarzy mi się z sesjami ślubnymi w studio z lat 90-tych, brakuje mi tu jeszcze ładnego tła imitującego zamek, park etc.
    Sprzęt masz, umiejętności jakieś z pewnością też - jak dla mnie ostatnio za dużo kombinowania - ze zdjęcia na zdjęcie jest wg mnie gorzej.*

Pozdrawiam Mirek

*nie znam się, wiec niekoniecznie wiem o czym piszę
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OberD Zobacz posta
    cudownie dzieci w fotografii były, są i będą pogódź się z tym. (Szkoda tylko że nie napotkałem jeszcze w realnym świecie takowego)
    Odnośnie Twojej fotografii masz piękną grę kolorów. Osiągnąłeś jakiś zamierzony efekt. Mnie osobiście ciekawi jak wyglądałaby cała postać tej modelki w pozie bez kadrowania...
    Możliwe że coś jeszcze wstawię z reszty sesji, ale jeszcze pomyślę nad tym...

Cytat Zamieszczone przez copyman Zobacz posta
    Czemu zaraz nerwy ? Po co stres ? Bo komuś wychodzi ? Bo ma fuksa ? Tak jest było i będzie. Możesz o fotografii czytać tysiące publikacji, PS-a mieć w małym palcu , możesz mieć 10 x D3x i 20 x SB900 , wypasione studio a do tego najlepszą szklarnię na świecie a jednak są sytuacje że zobaczysz zdjęcie zrobione D40-tką i Ci się kolana ugną ... Ja miałem okazję wielokrotnie tego doświadczyć i jakoś się z tym pogodziłem. Takie fajne porównanie kiedyś czytałem, chyba nawet na tym forum , że z fotografią jest jak z sexem - jeżeli masz technikę a uczucia nie ma to i tak nic z tego nie będzie. Zaiste prorocze to słowa ...

Ale ja się wcale drogi kolego nie denerwuję. Po prostu twierdzę że to nie jest dla mnie. Może nie jestem artystą, może nie mam fuksa, ale kocham to co robię i chce to robić na wysokim poziomie do którego dążę. Dlatego stwierdziłem że nie obchodzi mnie fuks i inne głupawe szczęścia tylko solidna praca nad sobą do zamierzonego efektu.

Domyślnie

Sorry to nie dla mnie...
    oj tworza i powiem Ci że sa tu na forum sa Panie co własnie D40 i chyba 50/1.8 fotografowały dzieci. Bez blend, bel lamp, bez wyzwalaczy - a przy oknach. I bez urazy - ale zjadają Ciebie na śniadanie
    ja też wychodze z założenia że nie sprzet a głowa robi zdjęcia. I można to zrobić otworkiem, zenitem czy chocby D40 z 50mm i manualnym ustawianiem ostrości.
    --------
    i pilnuj tez tego by dażenie do perfekcji nie zrobiło z Ciebie drugiego rzemieslnika a`la hanibal - foty dopracowane, poświecone, zacudowane - ale bez emocji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    oj tworza i powiem Ci że sa tu na forum sa Panie co własnie D40 i chyba 50/1.8 fotografowały dzieci. Bez blend, bel lamp, bez wyzwalaczy - a przy oknach. I bez urazy - ale zjadają Ciebie na śniadanie
    ja też wychodze z założenia że nie sprzet a głowa robi zdjęcia. I można to zrobić otworkiem, zenitem czy chocby D40 z 50mm i manualnym ustawianiem ostrości.

No i spoko niech tworzą jak chcą, ja tworzę tak a nie inaczej i nie mam zamiaru iść czyjąś droga bo "tak rzecze święty Sanhedryn". Tworzę wg tego co ja czuję i wg tego co ja myślę.

Także wróćmy do tematu i proszę o przestanie nawracania na siłę tylko o rzeczowe komentarze na temat zdjęcia...

Domyślnie

No i o to chodzi żeby iść własną drogą a jak jeszcze wypracujesz swój indywidualny styl to już 100% sukcesu ! Nikt Ci nie każe chodzić cudzymi drogami , jedynie co najwyżej to można podpatrywać innych i się uczyć i ćwiczyć żeby podnieść poziom swoich prac. Rób dalej swoje i będzie dobrze ! Powodzenia !
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Niestety Grześku ale bywało lepiej, wiele lepiej, teraz niestety z setu na set co raz słabiej.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

tak, czy inaczej zdjecie nie podoba sie...technicznie tak, nawet za bardzo(tzn. sztuczne do granic mozliwości...), ale nic poza tym...
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

Rozumiem, że do czegoś tam dążysz i sądujesz sobie... Mnie się nawet podoba. Rozczochrane i skołtunione włosy na minus.
    red light, dark room...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów