Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Kinga

Domyślnie Kinga

Witam
    Kilka nowych prac z realizacji kolejnego pomysłu.
    Kinga miała tylko jeden dzień wolnego i mi też ten dzień spasował, warunki bardzo trudne, popołudniowe ostre słońce, i temperatura 33 stopnie.

Postanowiłem zmóc się ze strobingiem.
    Oto nasze wyniki.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

I Kinga portretowo http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=186003
    Ostatnio edytowane przez sowart ; 21-07-2011 o 16:19

Domyślnie

No i wyszla piekna sesja w ciekawej stylizacji Jesli mógłbym kilka uwag to: na 1 wykadrowałbym tę brzozę z prawej strony na 4 ta zahaczona o drzewo tkanina dziwnei wyglada. Poza tym mimika modelki nie wszędzie mi się widzi, bo mimo róznych ujęć, jest w zasadzie taka sama...
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Nawet fajne to coś we włosach. Dół też niezły. Nie pasuje mi "pancerny" stanik w pewnym stopniu, ale jest większy problem. Kadry i wieszanie trenu na drzewach. To jest ok, ale według mnie, nie należy tego pod żadnym pozorem pokazywać. Czyli przyciąć tak, by nie wiadomo było, gdzie i jak on się kończy. No przecież nie wszystko musi być dopowiedziane! Zasłoń sobie dłonią te gałęzie i powinno być o niebo lepiej. Tak wygląda to na amatorską zabawę w lasku. A chodzi raczej o uzyskanie dojrzalszego klimatu.
    Druga sprawa to jasność - co prawda chyba tak masz, że lubisz jasno (albo tak monitor ustawiony), ale z wyjątkiem szóstki, tło mogłoby być ciemniejsze. Poprawiła by się głębia - ale ucierpiała lekkość. Zatem tu już coś za coś. na 5 odcień cienia na nogach nieprzyjemny.
    Najbardziej w aktualnej wersji pasuje mi zatem szóstka. Kadr jest sensowny i nie tak dosłowny, niemal turystyczny jak na pozostałych.
    Chętnie zobaczyłbym zbliżona wersję topless. Wydaje się, że mogłaby trochę zyskać na lekkości i naturalności, w pewnym sensie. Na "nimfowatości". Można by było też użyć lżejszego wzoru stanika lub pokusić się o przyrządzenie go z gałązek i liści. No, może nie byłoby wtedy do końca spójnie, ale jak już kombinować... Może pomysł w przyszłości się przyda.

Domyślnie

No i mOSAd napisał wszystko na co bym nie wpadł, a faktycznie można by zmienić
    Mi najbardziej podeszły 3 i 6.
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Nawet fajne to coś we włosach. Dół też niezły. Nie pasuje mi "pancerny" stanik w pewnym stopniu, ale jest większy problem. Kadry i wieszanie trenu na drzewach. To jest ok, ale według mnie, nie należy tego pod żadnym pozorem pokazywać. Czyli przyciąć tak, by nie wiadomo było, gdzie i jak on się kończy. No przecież nie wszystko musi być dopowiedziane! Zasłoń sobie dłonią te gałęzie i powinno być o niebo lepiej. Tak wygląda to na amatorską zabawę w lasku. A chodzi raczej o uzyskanie dojrzalszego klimatu.
    Druga sprawa to jasność - co prawda chyba tak masz, że lubisz jasno (albo tak monitor ustawiony), ale z wyjątkiem szóstki, tło mogłoby być ciemniejsze. Poprawiła by się głębia - ale ucierpiała lekkość. Zatem tu już coś za coś. na 5 odcień cienia na nogach nieprzyjemny.
    Najbardziej w aktualnej wersji pasuje mi zatem szóstka. Kadr jest sensowny i nie tak dosłowny, niemal turystyczny jak na pozostałych.
    Chętnie zobaczyłbym zbliżona wersję topless. Wydaje się, że mogłaby trochę zyskać na lekkości i naturalności, w pewnym sensie. Na "nimfowatości". Można by było też użyć lżejszego wzoru stanika lub pokusić się o przyrządzenie go z gałązek i liści. No, może nie byłoby wtedy do końca spójnie, ale jak już kombinować... Może pomysł w przyszłości się przyda.
    A więc
    Stanik – koncepcja moja była całkiem inna, biust miał być owinięty białą wstążką (jak i też w planach miała być sesja topless), ale dziewczyna nie odważyła się podczas sesji
    Omawiany stanik miał być inny, dziewczyna jednak miała ze sobą tylko taki.
    Zależało mi na jasności tła, aby właśnie była ta lekkość, nie chciałem mrocznych zdjęć.
    Zgadzam się z powieszonym trenem, lepiej wygląda kadr jak nie widać gdzie jest zaczepiony, ale też z drugiej strony inna osoba może zapytać skąd ten tren się wziął itp.

Domyślnie

Fajna stylizacja, fajny pomysł. Najbardziej podoba mi się fot. nr 3 i 6.

Pozdr.
    Nikon System

Domyślnie

Stylizacja poza stanikiem super, fajne to coś we włosach
    Na 5. wyretuszowalbym trochę noge w cieniu. 3 i 6 podobają mi się najbardziej
    JN

Uprawnienia umieszczania postów