Szukaj
łoł supera 3 jest przemega
D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....
Się nafotoszopowałeś widzę. Jak na informatyków przystało, godzina zdjęć i trzy przy kompie i obróbce.
Ale efekt fajny, jest pomysł i na większości zaangażowanie modeli, a i wykonanie nie najgorsze.
Przyjemne dla oka, kolorowe i zabawne.
Szary, cichy człowiek.
A fuuu - wszystkie centralnie ! : Lol:
A tak na poważnie, pozytywny odbiór - mają charakter.
MarcinWilk
Dzięki za odwiedziny. Zdjęcia trwały 5 godzin![]()
dla mnie zdecydowanie jestes plenerowcem. patrze na te zdjecia, patrze, patrze, patrze i sam juz nie wiem czy mi sie podoba czy nieale do rzeczy:
1 sie broni.
zdjecia z gitarą, koparą i monitorami bym nie pokazywal w kontekscie oryginalnosci reszty (bo tego typu zdjec jest naprawde masa a twoje nie wnoszą nic swojego w temat kopar, gitar i monitorów wiec i oslabiają calosc mojego odbioru. są kopią kopii kopii kalki). I nie chodzi o to, ze kazdy fotograf powinien robic oryginalne ujecia. to jasne ze to niemozliwe- ale czy wszystko warto pokazywac- zwlaszcza, ze są tu zdjecia, ktore są Twoje wlasne.
ogolnie ciezko to ugryźć, w sensie sklasyfikowac- bo jest z jednej strony kreacja ale tez niby cos naturalnego jak klasyczne pocalunki. Nie wiem do konca z czego to wynika. Moze z tego, ze masz tam gdzies z tylu glowy to, ze w plenerze slubnym dobrze by bylo jakby przynajmniej na 2 fotkach sie calowali i wygladali jak ludzie( no i robisz to- tak troche z przymusu ("aaa niech mają dla rodziców do powieszenia na scianie") czy moze z czegos innego- ciezko wnikać. sam wiesz najlepiej (albo i nie wiesz). W kazdym razie jak mam odbierac te naturane pocalunki patrzac na reszte ? Sam nie wiem czy to prowokacja- nasmiewanie sie z tych póz czy jednak nie. Ale to jest moze okej- bo daje do myslenia na temat fotografa i jego podejscia.
W kazdym razie jest total wolna amerykanka i moze to jest metoda na plener- wszystko w roznej konwencji, troche portretu, troche pozowanki, troche pseudo naturalnosci i troche zamierzonego (niech ci bedzie) total kiczu jak np nr 2 (reszta tez kiczowata- ale na innym poziomie).
Calosc daje po prostu tarcie i swoistą energie. Za to zbiera sie PLUSY (co nie oznacza of course, ze chcialem miec taką pamiątke z pleneru)- pisze o stronie fotograficznej.
A odnosnie reportazu z twojego drugiego wątku: to jeszcze raz napisze ze jestes zdecydowanie plenerowcem i tak jak totalny chaos i zamierzony (niech ci bedzie) kicz w plenerze moze sie bronić (tym tarciem i energią jaką wyzwala) no to w reportazu przeniesienie podobnych rzeczy do mnie nie gada (przerysowywanie zdarzen, chwil i traktowanie swoich ludzi jak przedmioty a nie ukazywanie ich naturalnosci). Do tego kadrowanie, obrobka no i chwile jakie lapiesz- są jakie są.
o plenerze mozna gadacrepo dla mnie nie istnieje.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 21-07-2011 o 17:51 Powód: pis. ("na prawdę")
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Wojtek, na temat repo pisz proszę w odpowiednim wątku. W sumie znasz moje zdanie na temat Twoich wpisów, wcale się nie obrażę jeżeli moje plenery też przestaną dla Ciebie istnieć, Twoje pseudointelektualne wynurzenia zupełnie mnie nie interesują.
Do reszty oglądających, jeżeli przyszyłaby Wam ochota na oburzanie się na moją reakcję na "konstruktywne" uwagi kolegi Królika, należy się Wam słówko wyjaśnienia. Jest to tylko i wyłącznie moja alergiczna reakcja na rzeczonego kolegę który, nie wdając się w szczegóły, na forum publiczne przenosi rożne animozje z miejsca bardziej prywatnego mimo moich wielu prób żeby tego nie robił. Wszystkich mających ochotę ostro pokrytykować serdecznie zapraszam, nie pogonię![]()
Znawca ze mnie żaden, ale fotki są megaaaaa super hiper duperDla takich fotek byłabym wstanie wziąć ślub
hehehe
Wojtek, moje zdanie o Tobie cały czas jest aktualne, moja prośba o omijanie moich wątków tak jak ja omijam Twoje również. A Ty cały czas z uporem maniaka publicznie robisz to co spokojnie mógłbyś zrobić prywatnie.
Skontaktuj się z nami