Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Para

Domyślnie Para

Proszę o uwagi i porady.
    Pozdrawiam

Domyślnie

No widzę Marianie, że wróciłeś na wdzięczne dębowe miejscówki .
    I dobrze, bo można tam wykroić całkiem ciekawe kadry.
    Tutaj trochę zabrakło zdecydowania. Niebo ładne było i owszem, ale jednak zbyt mało dołu w kadrze zagościło.
    Do tego cosik się wkrada od dołu. Warto wcześniej przygotować sobie troszkę miejsce bitwy, bo później tylko stempelek pozostaje.
    A najbardziej co rzuca się w oczyska, to papka na dole i prawie całkowity brak światłocieni.
    Chyba zbyt mocno targałeś, bo i drzewo jakieś takie "tekturkowe" się zrobiło .
    Kompozycyjnie to świetliste rozdarcie w niebie po lewej stronie też nie bardzo się komponuje .
    Trochę sobie pojechałem, ale wiem, że dopinguje Cię to do dalszych, wzmożonych wysiłków, a efekty czasami są bardzo owocne .
    Pozdrawiam .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    I dobrze<-------------->a efekty czasami są bardzo owocne .
    Pozdrawiam .
    Trudno sie nie podpisac pod taka wypowiedzia....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    I dobrze, bo można tam wykroić całkiem ciekawe kadry.
    Tutaj trochę zabrakło zdecydowania. Niebo ładne było i owszem, ale jednak zbyt mało dołu w kadrze zagościło.
    Do tego cosik się wkrada od dołu. Warto wcześniej przygotować sobie troszkę miejsce bitwy, bo później tylko stempelek pozostaje.
    A najbardziej co rzuca się w oczyska, to papka na dole i prawie całkowity brak światłocieni.
    Chyba zbyt mocno targałeś, bo i drzewo jakieś takie "tekturkowe" się zrobiło .
    Kompozycyjnie to świetliste rozdarcie w niebie po lewej stronie też nie bardzo się komponuje .
    Trochę sobie pojechałem, ale wiem, że dopinguje Cię to do dalszych, wzmożonych wysiłków, a efekty czasami są bardzo owocne .
    Pozdrawiam .
    Bardzo dziękuję za obszerny opis, wróciłem do zeszłego roku prezentowanych dębów ale chcę je pokazać ze względu na ich drapieżny wygląd w innych warunkach oświetleniowych i pogodowych.
    Ma też kilka kadrów nocnych ale muszę je jakoś w miarę umiejętności obrobić.
    Pozdrawiam

Domyślnie

lubię bardzo takie widoczki ...zwłaszcza te tak bardzo nie obrabiane w programach
    Ale najbardziej lubię patrzeć na Twojego avika znaczy..na Twojego psa w aviku.
    Masz może jego foty?? To takie wdzięczne zwierze i zapewne pięknie wychodzi na fotach

Domyślnie

Nienaturalnie to wygląda. Drzewa w szczególności. Kolory mdłe.Nie podoba mi się.

Uprawnienia umieszczania postów