Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N1CO Zobacz posta
    A czy rysa może powodować że ciężko wyostrzyć z automatu? Np. na czystej ścianie nie potrafi złapać ostrości.
    Na czystej ścianie, to nawet Chuck Norris ostrości z automatu nie złapie.
    Jacek

Domyślnie

Aha :P A Zdawało mi się że kitowym 18-55 dawało radę, ale może się mylę :P Bateria się ładuje, sprawdzę jak naładuję W ogóle dzięki wszystkim za pomoc tak szybką dla nooba. Raczej żaden pro ze mnie nie będzie i chciałem taki spacerzoom na wycieczki. No i masz feler taki. Ale może do moich potrzeb to faktycznie rysa nie przeszkadza. Choć wcześniej czytałem na innych forach, że rysa na tylnej soczewce to kaplica.

Domyślnie

Choć wcześniej czytałem na innych forach, że rysa na tylnej soczewce to kaplica.
    Może jakby była zrobiona gwoździem na całą długość soczewki. Mi przynajmniej rysy nie przeszkadzają, podobnie jak paprochy na matówkach, w obiektywach.
    D200, F4e, N24/2.8Ais, 35/2Ais, N50/1.2 Ais, N105/2.5 AI, N85/1.8, T17-50/2.8
    Olympus Xa, Yashica Mat 124G
    Ernemann 13x18 (1905-1912?)

Domyślnie

Ale to tez nie jest takie lekkie zarysowanie całkiem. Jest lekkie wgłębienie. Jakby igła przejechać.

Domyślnie

Ale to tez nie jest takie lekkie zarysowanie całkiem. Jest lekkie wgłębienie. Jakby igła przejechać.
    Nie myśl o tym tyle
    D200, F4e, N24/2.8Ais, 35/2Ais, N50/1.2 Ais, N105/2.5 AI, N85/1.8, T17-50/2.8
    Olympus Xa, Yashica Mat 124G
    Ernemann 13x18 (1905-1912?)

Domyślnie

Jutro zrobię kilkadziesiąt zdjęć i zobaczę. W ogóle to tak. Obiektyw jest dość nowy (paragon z 20 czerwca) i ma też gwarancję. No i kosztował 1350 zł. Wart?

Domyślnie

Jutro zrobię kilkadziesiąt zdjęć i zobaczę. .....
    Tylko kilkadziesiąt? Lepiej zrób kilka tysięcy, bo tylko wtedy będziesz na 100% pewien.
    Jacek

Domyślnie

Zanim zrobię kilka tysięcy to się zestarzeję :P Chociaż na Węgrzech ostatni przez 3 dni 800 wpadło Miałem tam 18-55 i 55-200 pożyczony ale to ciągłe zmienianie co chwilę obiektywów (czasem nie szło zdążyć) to nie dla mnie. Stąd ten spacerzoom :P Jutro zrobię co nieco i zobaczymy.

Domyślnie

Ha! Pierwsza rysa boli najbardziej. Mnie jeszcze się nie zdarzyło to w karierze.
    D3000 + N18-55 + T70-200 + Helios 58 | PSAM Mode ON

Domyślnie

On tam ma wycięcie 5 mm, to chyba nie będzie ukruszone. Jeśli to tylko minimalnie.
    A co jeśli jest ukruszone? Obiekt trzyma się dobrze. Jest nieruchomy.
    Porównaj w sklepie z takim samym obiektywem. Niestety na zdjęciu nie widać dokładnie wszystkich detali.
    Jeżeli uszkodzenie jest w okolicy styków to mogą pojawiać się problemy z komunikację obiektywu z aparatem.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów