Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milczek77 Zobacz posta
    Mam pytanko jak sie zarejestrować by sie zalogować ???
    Po wypełnieniu formularza (na stronie poniżej logowania) dostaniesz emailem login i nr naprawy.

Ja kontaktowałem się mailowo zanim wysłałem sprzęt - tylko dlatego że mnie przeglądarka przyblokowała przy wypełnianiu formularza (kochem IE9).

>barto: dla świętego spokoju możesz wysłać szkło i aparat - ja tak zrobiłem.
    Ostatnio edytowane przez Zolty ; 21-07-2011 o 08:00
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

a ok i wtedy jak bede miałe ten numer naprawy to wysyłać im to kurierem ?
    Pytam bo wyslę też 24-70 bo nie wiedzieć czemu zaczął coś na pierścieniu zoomowania ciężko chodzić w okolicach 24-30 (czuć lekkie tarcie) a jest przed końcem gwarancji więc jedną przesyłka bym to pchnął jakaś czarna plaga...

Domyślnie

W pierwszej linijce twojego postu kryje się odpowiedź na zadane pytanie
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    W pierwszej linijce twojego postu kryje się odpowiedź na zadane pytanie
    Hehe czyli sam sobie odpowiedzialem ok a czy wyslac same body czy z obiektywem N50 1.8D? wiem ze to szklo jest pewne bo bylo sprawdzane na korpusie mojego kolegi ktory tez mial kalibracje i wszystko u niego gra, niestety mam narazie tylko jedno szklo Nikona
    FX

Domyślnie

Zolty
    Czyli wyglada procedura następująco? :
    Na początku się nie loguje tylko wypełniam formularz, drukuje, pakuje sprzęcik i wysyłam ne ten adres co wskazałeś, a oni mi login przyznawaja bym monitował naprawę (wysyłają go na maila)? Czy to tak wygląda?? Nic więcej nie trzeba ustalać przed wysłaniem tylko wypełnić i wydrukować formularz?

Pozdrawiam

Domyślnie Nikon 85 1.4G do serwisu?, no chyba, że to d3S szwankuje zerknijcie

Mam jedną prośbę. Zamierzam w przyszłym tygodniu wysłać mojego Nikosia 85 1.4G do serwisu. Temat opisywałem wątku : http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=185860
    Czyli dziwnie się zachowuje a mianowicie z bliska super ostry a z daleka obiekty mydlane... Zrobiłem jeszcze kilka dodatkowych testów i zauważyłem, że straszne jest mydło przy mało kontrastowych scenach a nieraz z daleka obiekt fotografowany jest ostry ale tylko gdy jest dobrze oświetlony i kontrastowy. Zerknijcie na ostatnie sampelki (jpg prosto z puszki) czy to wina obiektywu, nie mam jak porównać z innymi egzemplarzami a nie chcę na marne wysyłać obiektyw do serwisu .
    Ostatnie zdjęcie (dziewczyna przy drzwiach) pokazuje co się dzieje przy małym kontraście |(ujęcie ze statywu centralny punkt AF na twarz)
    Proszę zerknijcie
    http://img.edysk.pl/dis/395799/oP2Bcw2maqYn/
    Podsumowując. Blisko robione jest super ostre, a deleko szczególnie przy mało kontrastowej scenie mydło (przy lepiej oświetlonie scenie jak w tym linku).

Z góry dziękuję.
    Ostatnio edytowane przez milczek77 ; 06-08-2011 o 20:02

Domyślnie

A właśnie do użytkowników d3s, może to problem z body , że gubi się przy słabym świetle, bo coś mi się wydaje, że przy słabym świetle generalnie z innymi szkłami jest dziwnie leci w BF lub FF sam już nie wiem ? Zobaczcie dorzuciłem zdjęcie przy słabym świetle i jaki FF złapał 24-70 z d3s i sb-900, co jest grane może to nie jest wina 85? Proszę pomóżcie, bo nie wiem co i jak wysyłać do serwisu, chcę wysłać do Niemiec jak wiadomo przesyłka nie jest tania wiec proszę pomóżcie.
    Ostatnio edytowane przez milczek77 ; 06-08-2011 o 21:33

Domyślnie

Przejrzalem twoje pstryki. Mam wrazenie, ze to raczej fotograf niedomaga (sorry).
    Masz drogi sprzet, ale nie bardzo wiesz, jak go uzywac - to raz. Dwa - na odleglosc nie sprawdze ci sprzetu. Umow sie z kims z forum, zeby obadal sprzet. To nie kompakt, ze wszystko ostre wychodzi. Troche poruszonych, pare nietrafionych. Generalnie ten zestaw ma potencjal. Zdjecia wygladaja jak trojwymiarowe. Szkoda byloby sie pozbyc takich zabawek.

Domyślnie

Generalnie nie miałem takich problemów z zestawem z d700, a d3s dopiero testuje i tu to zauważyłem. To , że to nie automacik i nie wychodzi ostro zawsze to wiem, d700 już trochę z tymi szkiełkami używam, swoje pytanie zadałem ponieważ zaniepokoił mnie 85 1.4G (który jak pisałem używałem z d700 sporadycznie ) a z d3s zauważyłem ten problemik. No nie sądze , że tak niedomagam , ze nagle po zmianie z d700 na d3s 85% zdjęć w trudniejszych warunkach jest nie trafionych aż takiej różnicy to m-dzy 700 a 3s to nie ma. A dodam, ze zdjęcia to są pstryki masz racje testowe zauważyłem problem z 85 na sesyjce urodzinowej którą robiłem dla znajomego z opresji uratował mnie 135 2DC który miałem w torbie o dziwo z nim d3s nie miał problemów a ni ja a co do sprzętu wiem jak go używać..... No i oczywiście nie chcę się tego pozbywać broń boże do serwisu jedzie na pewno 24-70 ale to z innego powodu (po ok. rocznym , szczęśliwym i częstym użytkowaniu zoom zaczął chrobotać i się blokować) a 85 przy okazji wyślę bo i tu gwarancja przy końcu...
    Ostatnio edytowane przez milczek77 ; 06-08-2011 o 22:59

Domyślnie

Jesli z innym korpusem nie ma problemu, to sam juz nie wiem.
    Nie ktorzy maja dziwaczny odruch poruszania calym aparatem przy wyzwalaniu migawki, kiedy fotografuja obcym sprzetem lub zestaw zle lezy w reku. Moze to jest to?
    Popros znajomego o przestrzelenie i tyle.

Zloma oczywiscie wyslij na serwis i pisz mniej chaotycznie, bo zle sie to czyta (trudno zrozumiec). Zrob pare akapitow i troche wiecej interpunkcji tez nie zawadzi. Wybacz, ale ktos cie moze niechcacy obrazic przez zwykly, niezlosliwy brak zrozumienia twojego tekstu.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów