Zerknie któs, bo część zdjęć wygląda ostrych ale kilka ostatnio mi się trafiło jak pod linkiem, i nie wiem czy poruszyłem czyt też coś ze szkiełkiem jest (85 1.4G) .
http://img.edysk.pl/dis/395799/7NQg2EdfxGYl/
Zerknijcie proszę..
Dzieki
Szukaj
Zerknie któs, bo część zdjęć wygląda ostrych ale kilka ostatnio mi się trafiło jak pod linkiem, i nie wiem czy poruszyłem czyt też coś ze szkiełkiem jest (85 1.4G) .
http://img.edysk.pl/dis/395799/7NQg2EdfxGYl/
Zerknijcie proszę..
Dzieki
Rzeczywiście fotka lekko mydlana... Widzę, że nikkorek przymknięty (2,5), ale mimo to nie jest najlepiej... Nie wiem ile w tym zasługi światła... Czas 1/100 dla takiej sceny jest wystarczający... Ale to zdjęcie nic nie mówi... Jak chcesz sprawdzić, to może wydrukuj tablice i sfotografuj. Wtedy będziesz wiedział...
Jesli wszystkie sa takie niewyrazne, to sa 2 mozliwosci, albo nie umiesz robic zdjec, albo obiektyw jest do wymiany. W przeciwnym wypadku zdjecie jest jedynie poruszone.
no właśnie nie wiem co się stało, bo nieraz wychodzą ok chyba , ze tego dnia miałem tak niepewna rękę, bo np zdjęcie nr 2 wyglada na ostre a jest robione na 1.6. Dodam , ze zdjęcia były doświetlana lampą sb-900.
Acha dodam , ze innego dnia były ostre ...więc sam nie wiem
Ostatnio edytowane przez milczek77 ; 20-07-2011 o 09:03
Dorzuciłem jeszcze kilka pstryków testówych z tego szkiełka zrobionych w innych warunkach, zerknijcie proszę, czy powinienem się martić szkiełkiem, czy też tego dnia co wyszło "poruszone/mydło" miałem niepewną reke
Dzieki
Mi to wyglada na mydlana sztuke , na tablicy jest w punkt.
FX
Tak na tablicy jest w punkt racja. Tylko, zdjecia ostatnie które dorzuciłem wygladaja na ostre, chyba, ze sie rozjechał....
No tak , ale jest lekkie mydelko , niestety nie moge teraz popatrzec na jakiej przyslonie to bylo robione , ale ktos pisal wyzej ze nikkorek przymkniety do f=2.5 , moge sie mylic ale na takim przymknieciu powinno ciac monitor![]()
FX
część była robiona na 2.5, część na 1.8 ... kurcze nieciekawie, chyba , ze mi się jakoś obiektyw rozkalibrował, bo kilka jest ostrych nawet na 1.6...
hmm no jak mi by robil takie zdjecia N85 1.4 na 2.5 to zaraz bym to reklamowal . albo kalibracja. Aczkolwiek trafia w punkt , widac to po karcie , portrety tez sa raczej trafione , najprawdopodobniej mydlana sztuka szkla.
Ostatnio edytowane przez barto28 ; 20-07-2011 o 09:59
FX
Skontaktuj się z nami