Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Domyślnie BF/FF czy poruszone?

Zerknie któs, bo część zdjęć wygląda ostrych ale kilka ostatnio mi się trafiło jak pod linkiem, i nie wiem czy poruszyłem czyt też coś ze szkiełkiem jest (85 1.4G) .

http://img.edysk.pl/dis/395799/7NQg2EdfxGYl/

Zerknijcie proszę..
    Dzieki

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Rzeczywiście fotka lekko mydlana... Widzę, że nikkorek przymknięty (2,5), ale mimo to nie jest najlepiej... Nie wiem ile w tym zasługi światła... Czas 1/100 dla takiej sceny jest wystarczający... Ale to zdjęcie nic nie mówi... Jak chcesz sprawdzić, to może wydrukuj tablice i sfotografuj. Wtedy będziesz wiedział...

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Jesli wszystkie sa takie niewyrazne, to sa 2 mozliwosci, albo nie umiesz robic zdjec, albo obiektyw jest do wymiany. W przeciwnym wypadku zdjecie jest jedynie poruszone.

Domyślnie

no właśnie nie wiem co się stało, bo nieraz wychodzą ok chyba , ze tego dnia miałem tak niepewna rękę, bo np zdjęcie nr 2 wyglada na ostre a jest robione na 1.6. Dodam , ze zdjęcia były doświetlana lampą sb-900.
    Acha dodam , ze innego dnia były ostre ... więc sam nie wiem
    Ostatnio edytowane przez milczek77 ; 20-07-2011 o 09:03

Domyślnie

Dorzuciłem jeszcze kilka pstryków testówych z tego szkiełka zrobionych w innych warunkach, zerknijcie proszę, czy powinienem się martić szkiełkiem, czy też tego dnia co wyszło "poruszone/mydło" miałem niepewną reke
    Dzieki

Domyślnie

Mi to wyglada na mydlana sztuke , na tablicy jest w punkt.
    FX

Domyślnie

Tak na tablicy jest w punkt racja. Tylko, zdjecia ostatnie które dorzuciłem wygladaja na ostre, chyba, ze sie rozjechał....

Domyślnie

No tak , ale jest lekkie mydelko , niestety nie moge teraz popatrzec na jakiej przyslonie to bylo robione , ale ktos pisal wyzej ze nikkorek przymkniety do f=2.5 , moge sie mylic ale na takim przymknieciu powinno ciac monitor
    FX

Domyślnie

część była robiona na 2.5, część na 1.8 ... kurcze nieciekawie, chyba , ze mi się jakoś obiektyw rozkalibrował, bo kilka jest ostrych nawet na 1.6...

Domyślnie

hmm no jak mi by robil takie zdjecia N85 1.4 na 2.5 to zaraz bym to reklamowal . albo kalibracja. Aczkolwiek trafia w punkt , widac to po karcie , portrety tez sa raczej trafione , najprawdopodobniej mydlana sztuka szkla.
    Ostatnio edytowane przez barto28 ; 20-07-2011 o 09:59
    FX

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów