Bez przesady z tym monitoremPracujesz przy DTP, skladasz magazyny do druku, robisz foty reklamowe ze potrzebujesz idealnego koloru ? Oczywiscie nie staram sie twierdzic ze monitor typu DELL U2410 bedzie lepszy od Eizo, LaCie czy dobrego NECa ale jak zawsze i ze wszystkim, nie dajmy sie zwariowac
Jesli kolor i idelna jakosc obrazu jest dla Ciebie mega wazna, bierz wysokiej jakosci monitor, jesli obrabiasz foty hobbistycznie czy nawet robisz wesela itp. gdzie kolor nie musi byc idealnie odwzorowany to monitor ze sredniej polki Ci spokojnie starczy. Ja mam juz chyba 6scio letniego DELLa 2405, kalibrowanego co jakis czas, drukuje czesto zdjecia i naprawde nie widze wiekszych problemow. Moja dzioucha - www.aleksandrazaborowska.com - obrabiala Swe foty przez ostatnie trzy lata na LG za 400zl na matrycy TN i tez nie umarla, a miala liczne wystawy i publikacje i dala rade nawet na takim zlomie jakos tam pracowac. Zmienila na NECa P221W miesiac temu i jest bardzo zadowolona, ale nie ma czegos takiego ze "byla czarna noc, a teraz nastal dzien" po zmianie
Z jasnoscia DELLi to prawda, moj jak byl nowy nie dal sie skalibrowac poprawnie, nie schodzil ponizej 130CD, ale po pol roku swiecenia juz bylo OK. I nie bylo czegos takiego ze nie dalo sie na niego spojrzec w nocy
To tylko bajdurzenie
![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami