Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: repo +plenerek

Domyślnie

nie podoba mi się i nie rozumiem tego wszechobecnego zachwytu. Znam i lubie portfolio autora, ten set do mnie nie gada.

Domyślnie

Panka się nie krytykuje, panka sie chwali

Domyślnie

O co chodzi z tą przasadziną obróbką zdjęć? Tego nie da się oglądać. Jedyna normapla fota to 1. Nie wiem czy taka obróbka ma zatuszowac niedociagnięcia w stylistyce i kadrowaniu? O ile część pomysłów jest tu dobra to psuje je finalny produkt.
    D750/D700 / D80 + Nikkor N 24-70 + Nikkor 50mm + Samyang 14mm + SB600

Domyślnie

Akurat moim zdaniem to co zaprezentował tutaj Pank nie odbiega znacząco od tego do czego nas przyzwyczaił, więc nie rozumiem
    tego "świętego" zdziwienia. Też kiedyś mnie irytowała ta obróbka, ale zdążyłem się nauczyć że Pank tak ma i tak lubi, a krytyka podyktowana
    czyimś "widzimisię" nie za wiele wnosi do tematu.

Domyślnie

A krytykujcie sobie ile kto ma ochotę, byle z sensem Dzięki za odwiedziny. Zdjęcia jakie robię każdy widzi, obróbka jest dość spójna i konsekwentna, tak lubię, tak robię a że się komuś nie podoba to żaden zarzut, jak coś podoba się wszystkim to znaczy że jest do bólu nudne a tego w swoich pracach wolałbym uniknąć Dopóki nie zacznę robić kolorowych wstawek na czarno białych zdjęciach wszystko będzie w porządku.

Domyślnie

Reportaż jest bardzo fajny zdjęciowo. Szczególnie mi się wbiło w pamięć zdjęcie z przygotowań, gdzie jedna pani zapina sukienkę drugiej pani, jakaś dziewczyna pokazuje coś na nodze, a pan stoi z kombinerkami, gotowy do pomocy przy damskich czynnościach. Kościół bardzo fajny i dobrze sfotografowany - rzut od góry, z boku, szczególnie do mnie mówi, bo świetnie widać całość. Możliwość wykonania zdjęcia z boku jest też dużo rzadsza, niż fotografowanie z tyłu, z chóru. Zdjęcie z balonami wysypującymi się z samochodu - niezły czad. Zdjęcie z zawodowymi tancerzami jest po prostu piękne, podobnie jak zdjęcie panny młodej w środku koła, gdzie wokół niej tańczą 4 osoby, lekko poruszone.
    Żeby nie było tak różowo, są też zdjęcia (wesele), gdzie pani młoda jest trochę przerysowana i ma wielką twarz lub widać jej bieliznę - z takimi zdjęciami mam trochę problem i wolałabym, by mnie samej tak nie fotografowano.
    Z pleneru się uśmialiśmy. Jest fajnie, bo różnorodnie, a Młodzi są faktycznie w swojej roli, wcielili się znakomicie. Mój wielki szacun dla Ciebie, Panku, bo wiem, że ja sama bym nie potrafiła czegoś takiego zrobić. Na dodatek trafiają do Ciebie właśnie tacy ludzie, którzy mają w sobie ten komediowy potencjał - więc - trafia swój na swego .
    Pozdrawiam!
    Usunięto nieregulaminowy wpis. Zachęcam: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=72527

Domyślnie

O matko, aż mnie oczy bolą. Tak ostra obróbka, że skupiam się aby cokolwiek na tych zdjęciach zobaczyć. W cieniach powstają zafarby (np oczodoły na 9,12), no i jakbym zobaczyła swoją łydkę taką jak na 8, to nie byłabym najszczęśliwszą PM na świecie
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

nadal jestem Twoim fanem ! i ten kicz z traw też kupuje
    sporo gratów

Domyślnie

pank
    przyglądam się Twoim zdjęciom od dawna, a w zasadzie głównie obróbce i nie potrafię stwierdzić czy ten styl bardziej mnie przyciąga czy odstrasza.

W innych Twoich reportażach była chyba jakby mniej nachalna. Jeśli miałbym być Klientem, to nie byłbym zadowolony z takiej obróbki. Ogromne kontrasty połączone z clarity to nie mój gust

Co do kadrów to łapiesz fajne momenty, ale moim zdaniem sporo kadrów jest przerysowanych. Wydaje się jakby 14-24 czy jakieś inne szkło jakie tam posiadasz i fish to twoje ulubione narzędzie pracy.

Generalnie brakuje mi zwykłych, prostych i klasycznych kadrów z poprawną ekspozycją.

I dziwię się, że to w koszu nie wylądowało: http://piotrknap.com/blog/wp-content...2_of_122_2.jpg

no offence
    "I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes."
    H.C-B.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów