Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Makro Runda 2

Domyślnie Makro Runda 2

Witam
    Proszę o komentarze dzięki którym mam nadzieje będę robić lepsze fotki. Wszystkie zdjęcia wykonane tamronem 90.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Ostatnio edytowane przez Wosiu ; 17-07-2011 o 18:30

Domyślnie

Musisz poćwiczyć nad kadrami.
    W większości zdjęć odrobinę za mocne światło.

Domyślnie

10 najlepsza . Weź ją na warsztat i rozjaśnij o + 1,25EV zobaczysz jaki piękny kadr z tego wyrośnie.
    Z pozostałych kadrów podobają mi się 1 i 4. Do pełni szczęścia brakuje im ostrości w mocnych punktach kadru. W 4 możesz dodać na + 0,75 EV ten kadr odżyje po tym zabiegu. Wydaje mi się że powinieneś popracować nad prawidłowym wywoływaniem fotki - czyli podstawa (jasność, kontrast). Pliki z D5000 daj się łatwo wyciągać za uszy gdy zajdzie taka potrzeba.
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Witam,
    ja za przedmówcami kadry do dopracowania, a 10. zdecydowanie najlepsza z pokazanych tutaj
    Pozdrawiam
    Adamson

Domyślnie

Jako laik powiem: dla mnie brak ostrości. Nawet założyłem już okulary i to samo.

Ja rozumiem: przysłona 10-11 i papierowa GO - no ale coś tam (choć jeden włosek) powinno być ostre - nawet przez przypadek (przy ręcznym ostrzeniu).

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Witam
    Dziękuje za opinie. Postaram poprawić się z biegiem czasu. Wreszcie udało mi się znaleźć trochę czasu więc kilka nowych zdjęć. Jak zawsze proszę o opinie.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

Uprawnienia umieszczania postów