Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Kałuża

Domyślnie Kałuża

Kadr nie powala. Ciągle się uczę, więc proszę o krytykę techniczną. To w sumie moje pierwsze kroki w PS.

maniak666
    Gość

Domyślnie

Siadaj wieczorem na Skype.

Panowie "wyjadacze" . Kolega prosi o konkretne uwagi. Naprawdę nikt nic nie ma do przekazania? Pytanie było konkretne- więc nie oceniajmy kadru ,tylko technikalia i postproces. Jakos kiedys więcej rad tu można było otrzymac.Może tak by wrócic do tego niezłego w sumie zwyczaju?
    Ostatnio edytowane przez maniak666 ; 17-07-2011 o 15:42

Domyślnie

co tu pisac? postproces i kolory sa ok a kadr wlasnie do bani i rozmiar zdjecia za duzy...

Domyślnie

Nikt nie napisał, że zdjęcie przeostrzone - nie rozumiem tego pędu - przez te głupie nagradzanie w ciemno super ostrych kadrów młodzi na starcie mają przerąbane.
    kadr - poczytaj o kompozycji, złotym i trójpodziale (mocnych punktach) kompozycjach ukośnych, spiralnych i co tam jeszcze wynajdziesz, pooglądaj fotki kolegów - a najlepiej zacznij od klasyków fotografii pejzażowej - i wtedy działaj. Jedyne co to kolorki na plus.
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

Też uważam, że jest przeostrzone oraz cała linia drzew jest nieczytelna w cieniu. Kolory - chyba trochę przesycone w tym temacie.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    cała linia drzew jest nieczytelna w cieniu.
    A ja mam właśnie podejrzenie, że po drzewach jakiś rozjaśniający pędzel majtał.
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avenarius Zobacz posta
    A ja mam właśnie podejrzenie, że po drzewach jakiś rozjaśniający pędzel majtał.
    Części drzew są widoczne obrysy ale to jest trochę mało.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Uprawnienia umieszczania postów