Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Zachód - [Nemeth]

Witam

Pierwsze ale zapewne nieostatnie z tego dnia.

pozdr.

Domyślnie

Bardzo dobre zdjęcie. Szkoda, że fala na 1. planie niostra, ale tak też jest dobrze.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    (...) Szkoda, że fala na 1. planie niostra, ale tak też jest dobrze.
    To prawda. Szkoda. Tylko, że między falą a ludźmi było ponad 300 m różnicy, jeśli nie więcej i zwyczajnie mi się w GO nie zmieściło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    To prawda. Szkoda. Tylko, że między falą a ludźmi było ponad 300 m różnicy, jeśli nie więcej i zwyczajnie mi się w GO nie zmieściło.
    ...zawsze można strzelic 2 foty - jedna z ostrością na ludziska, 2ga z ostrością na fale - pomaskowac i scalic w PS-ie. Dla mnie jest dobrze tak jak jest.
    ~"~

Domyślnie

Nie bardzo rozumiem tutaj dyskusję dotycząca ostrości pierwszego planu.
    Przecież on jest tutaj tylko wprowadzeniem, łagodnym wprowadzeniem do opowieści zawartej w kadrze.
    To jest trochę inny rodzaj krajobrazu, na którym akurat ostrość od A do Z nie bardzo pasuje .
    Jak dla mnie super tonacja i treść .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Nie bardzo rozumiem tutaj dyskusję dotycząca ostrości pierwszego planu.
    Przecież on jest tutaj tylko wprowadzeniem, łagodnym wprowadzeniem do opowieści zawartej w kadrze.
    To jest trochę inny rodzaj krajobrazu, na którym akurat ostrość od A do Z nie bardzo pasuje .
    Jak dla mnie super tonacja i treść .
    Przyzwyczajeni do hiperfokala mogą mieć problem z interpretacją takiego kadru - lecz to tylko kwestia obycia fotografii krajobrazu - wyodrębnianie motywu wiodącego za pomocą GO to żadna nowość i bardzo, ale to bardzo pożyteczne narzędzie...

Mi się podoba!
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

Widzialem, podoba sie i lubie

Domyślnie

no, no. Jak dla mnie kadr jest wyśmienity, świetny pomysł na zdjęcie. Baardzo się podoba. Gratuluje
    pozdrawiam, Łukasz

Domyślnie

kwadrat, poziom, pion - będzie smakowało tak samo w każdym formacie, bardzo fajne
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

Nie wymagam wcale ostrości pierwszego planu, wszak napisałem, że jest OK. Zwróciłem tylko uwagę, że byłoby lepiej gdyby było ostrzej, albo inaczej. Po prostu ta fala jest akurat nienajładniejsza, gdyby to była plaża, albo gładsza woda.... pewnie by nie przeszkadzał brak ostrości, a nawet byłby czymś naturalnym. Jest jasne, że odległość (może nie 300, ale ze 150? ) utrudnia lub uniemożliwia złapanie ostrości w takich warunkach.
    A new shit has come to light...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów