Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

A mi tam 1 i 8 się podobają, 8 ma fajny klimat.
    D90/N 18-105/N50 1.8G/Nissin Di622 Mark II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez durom Zobacz posta
    No niezbyt ciekawie. Zła pora na robienie zdjęć. Przy takim słońcu jest spora jak widać szansa na skopanie sesji.
    Ja osobiście na etapie selekcji zostawiłbym 1 a resztę wyrzucił.
    Zgadzam się. Pora dnia zepsuła wiele.
    gpaszkiewicz.com / D300s, D80, N50mm f1.8, N70-300 f4.5, Tamron 17-75mm f2.8 , N18-135 f3.5

Domyślnie

Koledzy napisali Ci już o porze dnia (w słoneczne dni zdjęcia najlepiej robić około 0.5 - 1h przed zachodem), o błędach w kadrowaniu (poucinane kończyny, palce) i o ostrości.
    Ja od siebie dodam, żebyś unikał pozycji takich jak na 3,5,6 bo monstrualne ramię i łokieć nie wyglądają tedy najlepiej. Przy obróbce zwróć też uwagę na kolor skóry (na prawie każdym zdjęciu masz inny odcień, a już różnica pomiędzy 3 a 6 jest koloslna). Jak już musisz robić zdjęcia o tej porze, to przepuść światło przez dyfuzor, albo idźcie w jakieś krzaki
    Jak zwrócisz uwagę na te aspekty, to na pewno Twoje zdjęcia będą lepsze

Domyślnie

Ja do kociołka dorzucę jeszcze jedno. Jak dziewczyna się wychyla do tyłu i opiera całym ciężarem na rękach to wychodzą one bardzo niekorzystnie. Musisz Jej powiedzieć, żeby tylko udawała opieranie, albo unikać takich poz. Ew. liquify w PS'e i wyszczuplanko :]
    Pozdrawiam!
    Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez watrix Zobacz posta
    Ja od siebie dodam, żebyś unikał pozycji takich jak na 3,5,6 bo monstrualne ramię i łokieć nie wyglądają tedy najlepiej.
    Cytat Zamieszczone przez Galen Zobacz posta
    Ja do kociołka dorzucę jeszcze jedno. Jak dziewczyna się wychyla do tyłu i opiera całym ciężarem na rękach to wychodzą one bardzo niekorzystnie.
    Czyli z grusza chodzi nam o to samo

Oszczędny w słowach Awatar santiago_78
    Miasto
    Kępno/Ostrzeszów

Domyślnie

Dziękuję za cenne rady. Staram się, ale przyznaję nie jest łatwo. Coraz bardziej doceniam zdjęcia innych i trud włożony w ich wykonanie.
    D90 + N35 1.8 + N18-105VC + T17-50 2.8VC + T50-135 2.8 + SB900

Miasto
    Kępno/Ostrzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez watrix Zobacz posta
    Koledzy napisali Ci już o porze dnia (w słoneczne dni zdjęcia najlepiej robić około 0.5 - 1h przed zachodem), o błędach w kadrowaniu (poucinane kończyny, palce) i o ostrości.
    Ja od siebie dodam, żebyś unikał pozycji takich jak na 3,5,6 bo monstrualne ramię i łokieć nie wyglądają tedy najlepiej. Przy obróbce zwróć też uwagę na kolor skóry (na prawie każdym zdjęciu masz inny odcień, a już różnica pomiędzy 3 a 6 jest koloslna). Jak już musisz robić zdjęcia o tej porze, to przepuść światło przez dyfuzor, albo idźcie w jakieś krzaki
    Jak zwrócisz uwagę na te aspekty, to na pewno Twoje zdjęcia będą lepsze
    A możesz zdradzić tajemnicę w jaki sposób uzyskać identyczny kolor skóry na wielu zdjęciach?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez santiago_78 Zobacz posta
    A możesz zdradzić tajemnicę w jaki sposób uzyskać identyczny kolor skóry na wielu zdjęciach?
    Wystarczy robić zdjęcia w rawach i przy wywoływaniu ustawić wszędzie identyczny balans bieli (oczywiście w wypadku tej samej sytuacji oświetleniowej). No i oczywiście w podobny sposób obróbką ją potraktować

Domyślnie

na 3 i 4 czemu drzewo kolo kolana jakies takie kwadratowe i jest ?
    Co tam wysteplowales bo widze, ze chmurki tez jakies nie naturalne
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Miasto
    Kępno/Ostrzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    na 3 i 4 czemu drzewo kolo kolana jakies takie kwadratowe i jest ?
    Co tam wysteplowales bo widze, ze chmurki tez jakies nie naturalne
    Nic się nie ukryje przed fachowym okiem. Aż strach tu zdjęcia wrzucać bez 10- cio letniego doświadczenia i PS-a w małym palcu.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów