Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Okienko

Cool

Cytat Zamieszczone przez camaxtli85 Zobacz posta
    Problem wycinek kolorystycznych jest taki, że bazują na przerysowaniach i mocnych impulsach, czasami idą w kierunku komiksowości, a czasami karykatury, kwestia tematu. Samo kadrowanie w detalu już jest podkreśleniem/oddaniem czci obiektu, a wrzucając efekt, podkreśla się go grubą kreską, więc trzeba uważać, żeby balans nad kiczem nie umoczył i tak mocnego już sygnału. Dlatego ja nie lubię wycinanek kolorystycznych w detalach i obiektach, wtedy zdjęcie traci naturalność, na rzecz grafiki/plakatu/wariacji kolorów.

Racja z tymi liniami, to one tutaj pełnią najlepszą funkcję, ale kolor mz bardziej odciąga od nich wzrok, niż im pomaga. Zaczyna się dyskusja o gustach
    Ja Tobie absolutnie nie narzucam, że musisz lubić wycinanki. Twoja sprawa. To co napisałem, to znajdziesz w niejednej książce a ponadto sam się o tym nie raz przekonałem.

W tej focie nie widzę kiczu, przerysowań, karykatury itp. Też bym tak to sfocił i mnie się bardzo podoba. Nie ma to jednak najmniejszego wpływu na to, że szanuję Twoje zdanie, mimo iż się z nim nie zgadzam.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Dzięki za komentarze Miło, że się Wam spodobało. Pozdrawiam.
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów