Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Okienko

Domyślnie Okienko

Ostatnio edytowane przez pes ; 14-07-2011 o 18:01
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

porządnie wypatrzone.
    graficzne tyle ile trzeba, dwa skosy dopełniają je w sam raz.
    o aspektach technicznych nie myślę - jest fajne. kupuję
    ...tu był link do mojej galerii, bo przecież chodzi o fotografię, huh?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tompsl Zobacz posta
    porządnie wypatrzone.
    graficzne tyle ile trzeba, dwa skosy dopełniają je w sam raz.
    o aspektach technicznych nie myślę - jest fajne. kupuję
    Podpisuję się. Bardzo dobre, mocne.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Podpisuję się.
    Ja również.

Domyślnie

a ja średnio lubię wycinanki kolorystyczne, ta nawet się broni, ale nie nadużywaj efektu
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

Przecież tu żadnych wycinanek nie było-ściana ma beżowe odcienie. Bardzo fajne zdjęcie.
    A new shit has come to light...

Talking

Cytat Zamieszczone przez camaxtli85 Zobacz posta
    a ja średnio lubię wycinanki kolorystyczne, ta nawet się broni, ale nie nadużywaj efektu
    Fotografując architekturę nie zapominajmy o detalach. Właśnie wtedy jesteśmy w stanie przekazać wiecej, znacznie wiecej, wytworzyć atmosferę, wczuć się i lepiej poznać temat. Widok z daleka z definicji zgubi detale i ich smaczek. Ja w takim przypadku preferuję zestaw zdjęć.

W tym przypadku pes w artystyczny sposób ukazał współzależność pomiędzy liniami horyzontalnymi, wertykalnymi a diagonalnymi. Uzyskany efekt bardzo mi się podoba.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Fotografując architekturę nie zapominajmy o detalach. Właśnie wtedy jesteśmy w stanie przekazać wiecej, znacznie wiecej, wytworzyć atmosferę, wczuć się i lepiej poznać temat. Widok z daleka z definicji zgubi detale i ich smaczek. Ja w takim przypadku preferuję zestaw zdjęć.

W tym przypadku pes w artystyczny sposób ukazał współzależność pomiędzy liniami horyzontalnymi, wertykalnymi a diagonalnymi. Uzyskany efekt bardzo mi się podoba.
    Problem wycinek kolorystycznych jest taki, że bazują na przerysowaniach i mocnych impulsach, czasami idą w kierunku komiksowości, a czasami karykatury, kwestia tematu. Samo kadrowanie w detalu już jest podkreśleniem/oddaniem czci obiektu, a wrzucając efekt, podkreśla się go grubą kreską, więc trzeba uważać, żeby balans nad kiczem nie umoczył i tak mocnego już sygnału. Dlatego ja nie lubię wycinanek kolorystycznych w detalach i obiektach, wtedy zdjęcie traci naturalność, na rzecz grafiki/plakatu/wariacji kolorów.

Racja z tymi liniami, to one tutaj pełnią najlepszą funkcję, ale kolor mz bardziej odciąga od nich wzrok, niż im pomaga. Zaczyna się dyskusja o gustach
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Oszczędny w słowach Awatar mendzik
    Miasto
    Dublin - Kraków

Domyślnie

Fotka bardzo ciekawa, powtarzam innych ale kadr naprawdę świetny. Osobiście jak dla mnie mogłoby w ogóle nie być tego kwiatka i fota była nadal świetna (jeśli nie lepsza...)
    Mendzik | Nikon D80 + N70-300VR + T17-50VC

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów