Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

zależy ile masz kasy - ja polecam Ricohy, sam się przymierzalem do GR1, ma obiektyw 28/2.8, program + preselskcję przesłony i korektę EV, bardzo fajny, ale swoje kosztuje, jakieś ~$300.. No ale slajdy na takim jak najbardziej.

Völkchlor

Domyślnie

ja tam sie nie znam na wspinaczce. Ale wydaje mi sie, ze w takich warunkach to automat i AF. Nie wyobrazam sobie wiszenia na linie i ustawianie ekspozycji.
    Ale jak mowilem, wspinaczke znam tylko z filmow o Himalajach

Domyślnie

To maleństwo:

radzi sobie wyśmienicie, a do tego mieści się w kieszeni. Niestety, brak manuala - tylko automatyka i AF.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

Na szybko da się ustawić parametry w górach, czasami "na odwal", ale nie miałem z tym problemów, byle był AF. Co to za maleństwo na zdjęciu powyżej? Widzę, że na te powyższe aparaciki trzeba polować, od ręki to chyba tylko na e-bayu. Dopóki nie ma kontrastowych scen, to automat da rade tak myślę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez calek Zobacz posta
    Co to za maleństwo na zdjęciu powyżej?
    Leica C2, robiona bodajże przez Fuji. Robiłem nim i negatywy i slajdy - pomiar spokojnie daje radę.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

Może Olek XA? Malutki, leciutki, zasuwana klapa zasłania obiektyw, dalmierz, priorytet przysłony. Obiektyw 35/2.8 chyba w sam raz do takich zastosowań...

Domyślnie

Rzuć okiem na Konicę Hexar AF
    ma zarówno pełną automatykę jak i tryb manual, jedyna wada to brak możliwości ręcznego ostrzenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szelas Zobacz posta
    Rzuć okiem na Konicę Hexar AF
    ma zarówno pełną automatykę jak i tryb manual, jedyna wada to brak możliwości ręcznego ostrzenia
    tu http://www.dantestella.com/technical/hexar.html trochę ciekawych rzeczy o onej.
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Domyślnie

Ja do tej pory targałem mju 2, ale za bardzo jednak ogranicza, af się myli no i 35mm to jednak ciut za wąsko w góry, teraz mam f80+24/2.8 i wydaje mi się że to dobry kompromis między wagą a możliwościami, jeszcze nie testowałem w górach ale powinno być ok.
    Mju będę zabierał tylko gdy liczy się ultralight-and-fast bo wtedy i tak nie ma czasu na robienie zdjęć

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów