Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Mała modelka

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Mała modelka

było w dziale portret ale, kategoria raczej pasuje do albumu wiec pokazuje

Domyślnie

Śliczna modeleczka, tylko ostrość Ci gdzieś uciekła między drzewo a koraliki.
    D700 i D90 + kilka fajnych szkieł + dużo chęci do pracy

Domyślnie

Kurcze jak patrze na plik pełnych rozmiarów to jest ok, ostrość ustawiona idealnie na oczy (sprawdzałem na pełnym pliku powiekszenie 100%). Przyczyna pewnie jest po stronie głebi , mogłem przymknąć bardziej obiektyw to jest zrobione na 2.5 i głebia mała.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milczek77 Zobacz posta
    było w dziale portret ale, kategoria raczej pasuje do albumu wiec pokazuje
    Chyba się Admini jeszcze nie dopatrzyli, że ta sama fotka ma swój wątek w dwóch działach

Córeczka przesłodka. Poza Dziecięcia przesłodka. Moim zdaniem dużo lepiej pokazane są tu cechy maleńkiej modelki (niewinność, prostota, ufność) niż cechy osobowości modelek w wielu "portretach przez duże P" zamieszczanych w innej części Forum.

Jedyne co mi przeszkadza to zbyt jasna ekspozycja (za dużo światła i zbyt blade kolory). Jeśli to z RAW-a, to skorygowałbym o -1/3...-2/3 EV, potem może też dał mocniejsze wywołanie kolorów ("Vivid") lub delikatnie ocieplił. Ale to tylko wedle mojego uznania...

Domyślnie

Tak zgadza się wrzuciłem pierw do portretu a potem stwierdziłem , ze to jednak do albumowych
    Tak było w RAW więc spróbuje w chwili wolnej pobawić się i zmienić światełko i ocieplić kolorki
    Dzięki za uwagi.
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów