Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Kępa ...

Domyślnie Kępa ...

... drzew. W różnych okolicznościach światła i nieba.
    Zapraszam

1.

2.

A new shit has come to light...

Domyślnie

Obydwie fotografie są ładne. Nie umiałbym definitywnie się określić, choć kierowałbym się w stronę jedynki.
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

powiem tak, jest zrobione dobrze, natomiast motywy tutaj nie zagrały, same kepy to zbyt mało

Domyślnie

W moim odczuciu - dwójka ładna, ładnie poukładana w kadrze.
    Jedynka niby też ładna - ale troszkę "nudno" w kadrze (pomimo, iż teoretycznie - więcej się dzieje niż na dwójce)...
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    motywy tutaj nie zagrały, same kepy to zbyt mało
    Odpowiem może niedyplomatycznie - a same kołki, czy kamulce w morzu to dosyć? Rozumiem, że nie każdemu taka tematyka jest sercu bliska, ale uszanujcie upodobania innych.

Domyślnie

odnosze wrażenie ze zaczynacie wszyscy już gonić własny ogon. wciaz kepy, wschody, zachody, kamienie, kołki, klify, wyspeki, długie czasy naświetlania, filtry na niebo. 75% energii idzie na to by wymemłac morze i fale, bo ponmakładac miliard filtrów pod niebo a zapominacie o kadrach, kompozycji, motywie przewodnim. Ostatnio przelatuję przez krajobraz jak tornado - otwieram, klik, klik, to już było, to nuda, to inny filtr, to wydłuzył czas i tak cały czas.
    Ciekaw jestem czy wróci dobra fotografia krajobrazowa z pomysłem, koncepcją. A nie cały czas te same miejsca na 500 fotografiach o róznych porach dnia, pod róznymi kątami i róznymi obiektywami. Chciałbym zobaczyc naprawde dobre przemyslane zdjęcie - nawet tych pie...ych krzaczorów
    Bez urazy Panowie - moze to przez deszcz za oknem
    Ostatnio edytowane przez stock ; 14-07-2011 o 13:16

Domyślnie

Chyba powinieneś odpocząć. Od fotografii.

Domyślnie

odpoczywam cały czas - aparaty leżą zakurzone. Jednakże taki odpoczynek nie powoduje, iz nie moge wyrazic swego zdania na temat działu "krajobraz', nieprawdaż

Domyślnie

Nikt Ci nie broni wyrażania swojego zdania, a nawt cudzych zdań jeśli taką będziesz miał potrzebę.

Domyślnie

Zdanie może wyrażać oczywiście każdy, nawet w kategoriach, do których samemu się nie dotyka. Natomiast żeby wszystkich zbiorowo pouczać, wartoby zapodać parę mistrzowskich przykładów?
    Sam nie wiem, którą bym wybrał - na jedynce bardziej plastyczne światło.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów