TU sobie zobacz jak fotografuje się dzieciświatło i kompozycja są najważniejsze
a jeśli chodzi o podejście reporterskie przy fotografowaniu dzieci to nie jest inaczej światło+kompozycja+obróbka wszystko musi być przemyślane
![]()
Szukaj
TU sobie zobacz jak fotografuje się dzieciświatło i kompozycja są najważniejsze
a jeśli chodzi o podejście reporterskie przy fotografowaniu dzieci to nie jest inaczej światło+kompozycja+obróbka wszystko musi być przemyślane
![]()
D780|17-35|35|50|85
Jeśli mogę zapytać, to co pozmieniałeś w ps'ie? A jeśli chodzi o jakoś zdjęcia to było robione przy żarowym świetle, bez lampy oraz wysokie iso.
D90 |18-105 f/3.5-5.6|35 f/1.8|50 f/1.4|85 f/1.8|
w PS to różnie bywa
tutaj skopiowałem warstwę zmieniłem jej tryb mieszania na soft light i na masce pomalowałem tło
z białek oczu zdjąłem niebieski (hue saturation)
ze skóry dziecka zdjąłem trochę żółtego i czerwonego też na hue&saturation
na krzywych jeszcze trochą kontrastu dodałem
jakoś tak.
ogólnie wszystko to na zawsze mniejszym niż większym kryciu
można też skopiować warstwę zmienić ją na czarno białą zmienić tryb mieszania na soft light i zobaczyć jak wyjdzie np przy 30%.
D780|17-35|35|50|85
Podobno się nie znasz na obróbce![]()
i uwierz mi że się nie znamno po prostu znam jakieś podstawy ale w porównaniu do innych na forum to się po prostu nie znam
![]()
D780|17-35|35|50|85
W takim razie skad czerpałeś podstawy ps, które posiadasz na tą chwilę?Książki, forum? Dopiero co zaczynam z "grzebaniem" w programach graficznych.
forum i ogólnie internetwpisywałem w google i szukałem.
jakieś książki też czytałem ale po prostu szedłem do empiku i sobie czytałem :P
ale najważniejsza to jednak praktyka.
D780|17-35|35|50|85
Tylko, że tu trzeba czasu, a czasu!Czym malowałeś tło na masce? Bez różnicy jaki kolor? Moje pytanie są pewnie banalne, ale po prostu się nie znam!
![]()
żadnym koloremtzn na masce możesz białym czarnym lub odcienie szarości zależnie od siły krycia pędzla
tu coś na szybko znalazłem
http://www.youtube.com/watch?v=Fv_mfLhlbzU
kopiujesz warstwę tak jak on i całe zdjęcie się zmienia
teraz musisz dodać maskę czyli z prawej na dole kliknij na ten szary kwadracik z kropką w środku
teraz kliknij Ctrl+j i maska zmieni się na czarną
teraz kliknij w pędzel i jak zaczniesz malować po zdjęciu (warstwie) to będziesz ją odsłaniać.
jak chcesz zamalować/zasłonić pędzlem jakieś miejsce, które odsłoniłeś to to klikasz w jego kolor i zmieniasz na czarny.
D780|17-35|35|50|85
Daj plik na inny serwer, z żadnego z niech nie mogę pobrać.
Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą
Skontaktuj się z nami