Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie FF/BF/mydło sigma 10-20 oraz tamron 70-200

Witam przyszedł i na mnie czas na sprecyzowanie czego potrzebuje w jeśli chodzi o sprzęt i potrzebuje pomocy , obecnie posiadam n70-300 VR +t90 F2,8 +35 F1,8 +17-50 F2,8, zestaw fajny ale ostatnio "przysiadłem" i analizowałem swoje zdjęcia i okazało się ,że najczęściej używam od 17mm albo i szerzej bo jeszcze fisz lub od 90-200mm , niestety 70-300 światłem nie grzeszy więc tu kuleje mi swiatło i wpadłem na taki pomysł sprzedać wszystko prócz fisza bo on akurat mi pasuje i kupić lub z kimś się zamienić za sigme 10-20 (np 2 jakieś szkła ) lub tamrona 70-200 (2-3 szkieł ) ale do rzeczy :

1 czy możecie mi napisać jak często występuję wada FF/BF w sigmie 10-20 lub tamronie 70-200 czy można raczej w ciemno brać , jak wiadomo pewne szkłą choćby właśnie t17-50 trzeba sprawdzić bo często posiadają tą przypadłość a np w t90 b rzadko (ja nie słyszałem )

2 czy wspomniane szkłą 10-20 i tamron 70-200 też często "mydlą"
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Miałem Sigmę 10-20 z D80 przez dwa lata. Kupiłem w FJ jedyną, jak była. Będę ją chwalił do końca życia na wszystkich odpustach (chodzi o starszą wersję). Gdyby tak bardzo nie zniekształcała na FX, to zostawiłbym ją na D700. Nie słyszałem, żeby ten obiektyw mydlił, bo o trafianiu AF, to przy takich obiektywach bardzo trudno o wadliwy.

Pzdrt.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

o bardzo dziękuję Kolego , w sumie ta starsza wersja bardziej by mi też odpowiadała głównie widoczki i pomieszczenia czyli 1 szkło mamy raczej pewne i można przez neta kupować

PS a nie wiesz jak z nową wersją

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    ...PS a nie wiesz jak z nową wersją
    Niestety nie.
    Słyszałem, że optyka podobna, tyle że cena wyższa i średnica filtra większa.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Niestety nie.
    Słyszałem, że optyka podobna, tyle że cena wyższa i średnica filtra większa.

Pzdr.
    eh

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

O nowej Sigmie nie wiem nic, stara mialem do Pentaxa i do Nikona - raczej mozna brac w ciemno. Tamrony miewaja FF/BF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    O nowej Sigmie nie wiem nic, stara mialem do Pentaxa i do Nikona - raczej mozna brac w ciemno. Tamrony miewaja FF/BF
    czyli 2 głosy na sigme no właśnie jedyne z czym się spotkałem to z t90 już na 3 body mam i dalej ostry i trafia a niestety i sigma i tamron 70-200 już różnie bywa

Domyślnie

a mam prośbę do kolegów ,jeśli posiadacie jakieś zdjęcia z starej sigmy najlepiej ludzi czy moglibyście kilka zamieścić aby mniej więcej sprawdzając ewentualnie mieć jakiś pkt odniesienia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Miałem Sigmę 10-20 z D80 przez dwa lata. Kupiłem w FJ jedyną, jak była. Będę ją chwalił do końca życia na wszystkich odpustach (chodzi o starszą wersję). .
    Dokładnie tak samo - zresztą pewnym było że wystąpię w roli obrońcy tego szkła bo to już milionowy raz pewnie super celna, ostra i mega świetna pod słońce fotek ludzi za wiele pewnie miał nie będę bo generalnie nie używam takich ogniskowych do fotografowania ludzi niemniej jak coś wynajdę to wrzucę używałem jej na D80 i D200 jeśli to ma jakieś znaczenie
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Dokładnie tak samo - zresztą pewnym było że wystąpię w roli obrońcy tego szkła bo to już milionowy raz pewnie super celna, ostra i mega świetna pod słońce fotek ludzi za wiele pewnie miał nie będę bo generalnie nie używam takich ogniskowych do fotografowania ludzi niemniej jak coś wynajdę to wrzucę używałem jej na D80 i D200 jeśli to ma jakieś znaczenie
    Mariusz zdaje sobie sprawę ,że ogniskowa nie ta ale najbardziej o ile mogę prosić to coś w pomieszczeniach i całej sylwetki ale jak Macie jakieś inne to mile widziane i z góry dziękuję za cierpliwość i zainteresowanie może ktoś się wypowie z tą nową wersją bo starą ciężko będzie chyba nową dostać chyba ,że ktoś się trafi na wymianę

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów