Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 79

Wątek: C64

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Miałem mydelniczkę z magnetofonem, wkrętaczek do regulacji głowicy i cartridge z wgranym programem do tego. Czasem od kumpla pożyczałem stację dysków 5,25" i wtedy to już był wypas. Mikrostyki w joystickach to masowo rozwalałem. Potem się w sprężynki na giełdzie komputerowej zaopatrzyłem i naprawiałem sam.
    C64 sprzedałem na studiach, jakieś 10 lat temu, za 50 PLNów.
    C64 forever!

"Cuda z deski" - pismo nowoczesnego atarowca.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Talking

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    nowoczesnego atarowca.
    te slowa sie wzajemnie wykluczaja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    te slowa sie wzajemnie wykluczaja
    Tylko twoje C64 siedzi w piwnicy a moje do dziś ładnie działa i gram na nim
    Gdy większość zapomniała co to Amiga muzycy dalej śmigali na Atari ST z Cubase

Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    a moje niedługo też będzie działać i też będą na nim grać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Gdy większość zapomniała co to Amiga muzycy dalej śmigali na Atari ST z Cubase

Haaaa

Ja pamiętam jak LK Avalon robiło program pod tytułem Automat Perkusyjny na 65XE Cubase też był tylko z Avalonu i prymitywniejszy. A kto pamięta Robbo?

Jak chciało się zrobić grę, to trzeba było programować przerwania procesora, żeby uzyskać na ekranie więcej niż 4 kolory!!! I jedynym dostępnym językiem strukturalnym był Action! - mam na cartridge'u jeszcze Mój pierwszy język programowania (oprócz Basica ma się rozumieć!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    Cubase też był tylko z Avalonu i prymitywniejszy.
    To nie był Cubase, tylko Chaos Music Composer (nomen oment autorstwa Janusza Pelca, który "popełnił" też Robbo i Misję zdaje się )
    I jedynym dostępnym językiem strukturalnym był Action! - mam na cartridge'u jeszcze Mój pierwszy język programowania (oprócz Basica ma się rozumieć!
    He, he, był też Pascal (osobiście nie miałem, ale w Bajtku o tym pisano) i Turbo Basic XL, jak najbardziej strukturalny Ech, stare dobre czasy

Domyślnie

Haaaa
    Ha... żeś pojechał. Ale atrem_foto mnie uprzedził.

Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Uprawnienia umieszczania postów