Close

Strona 19 z 21 PierwszyPierwszy ... 91718192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 201

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukash996 Zobacz posta
    Czyli proszę jeszcze raz o porządne sample
    Porządnych u mnie nie uświadczysz Ja biorę puchę w teren i uwieczniam to co mi się podoba. Nie obrabiam fot do ,,gładkości'' niemalże nierealnej. Ot, poziomy tylko ustawiam i czasem jakiś zafarb dorzucę czyli takie sobie pstryki,
    ku mojej radości.
    Pozdrowił.
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

No właśnie chodzi o takie surowe zdjęcia z uwzględnieniem uwag tego o czym wspomniał kolega cz4rnuch
    D700 | S15-30mm f/3.5-4.5 | N50 f/1.4D | N105VR | N70-300VR

Domyślnie

Takie surowce z wczoraj, zaraz po zakupie szkiełka Zapewne coniektórzy będą chcieli ISO mniejsze a inni większe itd, itp
    1
    2
    3

Cd Poziomka

Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-07-2013 o 18:03 Powód: pis. ("co nie którzy")
    FuFu X100T
    M

Domyślnie

A ja mam pytanie do posiadaczy owej 40-tki, otóż sam ją posiadam od pół roku i od nowości dziwiła mnie praca pierścienia ostrości. Ale dopiero teraz w wakajce mam czas się tym zająć.
    Chodzi o ręczne ostrzenie.
    Po pierwsze pierścień ma laga, na początku obracania zanim zaskoczy i zacznie ostrzyć ma tak z 3mm martwej strefy.
    Po drugie jak na mój gust ma niezwykle wysokie tarcie statyczne które w połączeniu z lagiem uniemożliwia wprowadzanie małych precyzyjnych zmian w ostrości.
    Kończy się na tym że kiedy chcę wprowadzić małą korektę ostrości muszę przyłożyć dużą siłę żeby pokonać to tarcie statyczne i zamiast przesunąć pierścień tylko trochę kończy się na 2-3mm skoku po przełamaniu tarcia.
    Po prostu nie da się płynnie powoli poruszać pierścieniem. Albo małymi żabimi skokami albo płynnie ale szybko i mocno.
    I tu moje pytanie do innych użytkowników tego szkła. Czy te obiektywy tak mają ?

Domyślnie

U mnie nic takiego nie występuje. Mam zawsze ustawiony na A/M i po złapaniu przez obiektyw ostrości doostrzam ręcznie (przy makro) . Wszystko jak na razie chodzi płynnie.
    Ma malutki jakby luz tzw martwy obrót (ok 2-3 mm) na pierścieniu ostrości.
    Ostatnio edytowane przez Seś@ ; 27-07-2013 o 12:53 Powód: Dokładnie sprawdziłem obiektyw.
    FuFu X100T
    M

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seś@ Zobacz posta
    U mnie nic takiego nie występuje. Mam zawsze ustawiony na A/M i po złapaniu przez obiektyw ostrości doostrzam ręcznie (przy makro) . Wszystko jak na razie chodzi płynnie.
    Ma malutki jakby luz tzw martwy obrót (ok 2-3 mm) na pierścieniu ostrości.
    Dziękuje za info.
    Popatrze czy ktoś coś jeszcze napisze i postaram się zahaczyć o sklepy. Może będą mieli na miejscu do porównania to dam znać co i jak.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-07-2013 o 18:02 Powód: ORTO! ("zachaczyć")

Domyślnie

Jeśli chodzi o luz na pierścieniu to jest to normalne dla tego obiektywu. Nie mam go ale czytałem o tym w kilku testach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seś@ Zobacz posta
    Jak bym otworzył na np 2,8 to niestety czubek listka by był ostry. Po przymknięciu to i ISO musiałem podnieść, przeca wiadomo
    Że niby głębia ostrości będzie większa przy całkowitym otwarciu? Jakieś nowe zjawisko w fotografii?
    Krzysztof Paszkiewicz

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Przeczyściłem ze zbędnych wpisów. Proszę o powagę.

Seś@ - wpisy typu "Idź foty robić..." zachowaj dla siebie i nie pajacuj. Ostrzeżenie słowne!
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Przeczyściłem ze zbędnych wpisów. Proszę o powagę.

Seś@ - wpisy typu "Idź foty robić..." zachowaj dla siebie i nie pajacuj. Ostrzeżenie słowne!
    Oki
    FuFu X100T
    M

Strona 19 z 21 PierwszyPierwszy ... 91718192021 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów