Photoartbox
"2 godz pracy" - czytaj to odrobinę mniej dosłownie, dla statystycznego Japońca czy Amerykanina 200$ to nie jest kwota którą odkłada z kilku wypłat.
"jakis nikomudoniczegoniepotrzebny stwór" - nie bardzo wiem jak Tobie to wytłumaczyć że korporacja nim wprowadzi produkt, nim uruchomi produkcję to wpierw zrobi badanie rynku. Jeśli ta 40stka sie przyjmie to Ty z pewnością swojego i tak nie odszczekasz a co najwyżej napiszesz że marketing ogłupił klientów.
"Tak, kazdy mieszkaniec "zachodniego" kraju, nawet ten zarabiajacy bardzo dobrze, bedzie sie zastanawial, jak wydac swoje pieniadze"
I będzie się rozczulał nad tym czy wydać 200-300$ by np dzieciak mógł sobie bzdety w macro poptsrykać. To w takim razie ja jestem skrajnie nienormalny, myślę że zarabiam porównywalnie co statystyczny Amerykanin czy Japończyk i wydanie 200-300$ na jakiś bzdet (np cyfrzaka czy obiektyw) który sprawi że dzieciaki będą miały niegłupią zabawę na więcej niż kilka chwil, lub ja pobawię się tym w kilka weekendów po czym sprzedam ze stratą 100-200 zł, jest dla mnie dobrze wydaną kasą. 1000$ na taką zabawkę już dla mnie nieco za dużo. Dla mnie jak i dla setek milionów ludzi mających normalną pensję to np równowartość 1-2 niedzielnych pikników a nie inwestycja czy narzędzie do pracy.
I powtórzę się po raz trzeci - w korporacjach zazwyczaj nie pracują imbecyle puszczający produkty których nikt nie chce i których nie potrafią sprzedać. Twoje utyskiwanie jakie to jest do niczego nic tu nie zmieni.
edit
jaka ma byc cena tego szkła?
Poniżej 1000 zł, dokładnie nie wiem
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami