Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Wacom Graphire4 Classic - tablet

Witam,

prosiłbum o pomoc i garsc informacji , otóż dużo słyszałem o tabletach , które są bardzo pomocne przy pracy w szopie, jak macie jakieś doświadczenia to napiszczie jaki wybrać i czy naprade będzie pomocny.
    D700 i kilka szkiełek
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

bierz wacoma cokolwiek. nie bierz innych firm. jakosciowo to przepasc. do celow retuszerskich wystarcza nawet te male, jednak jesli chcesz sie bawic w pociagniecia pedzla i techniki malarskie to niestety czekaja cie spore wydatki.
    pozdro
    olo

Domyślnie

Poczytałem troszkę i mogę zeznac ,że wybór padł na wacoma A5 lub A6 , nie mam zamiaru nic rysować jedynie retusz i montaże , dzięki za podane linki i pomoc.
    D700 i kilka szkiełek

Domyślnie

Nie bierz nic mniejszego niż A5,sam pracuję na WACOM INTUOS3 A5 i mogę stwierdzić jedno - rewelacja
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Używam Graphire Studio A6 i uważam, że do wymienionych przez Ciebie prac jest całkowicie wystarczający. Oczywiście A6 to powierzchnia czynna (właściwie to nie wiem skąd tu w nazwie A6 skoro ta powierzchnia ma wymiary ok. 12,5 x 9 cm i ma się nijak do szeregu A). Sam tablet jest sporo większy.

Uprawnienia umieszczania postów