Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Morskie oko

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Nowe Miasto Lubawskie

Domyślnie Morskie oko

Dwa z zeszłego roku
    Komentarze i uwagi mile widziane

Pozdrawiam
    D600 + MB-D14 + szkiełka

Domyślnie

Na jedynce kompozycję zdecydowanie zaburzają kawałki drzew z prawej jak i lewej strony.
    Do tego zbyt ciemny dół. Myślę, że w kadrach tego typu, mam tu na myśli z odbiciem, warto, aby pojawiło się one w kadrze w całości. Jeżeli to możliwe oczywiście. Tutaj kadr dołem trochę niezamknięty jest .
    Może lepszym rozwiązaniem było podejście do brzegu jeziora i budowanie kadru z jakimś atrakcyjnym przedplanem, oraz całym odbiciem.
    Dwójeczka przyjemne, albumowe zdjęcie .

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Nowe Miasto Lubawskie

Domyślnie

Dziękuję bardzo. Przy kolejnych fotkach wezmę te wskazówki pod uwagę
    D600 + MB-D14 + szkiełka

Domyślnie

Lubię to miejsce,

Za Pawłem, choć gdyby drzew było więcej, lub w innym układzie - mogłyby się wpasować - niech autor pokombinuje...
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Na jedynce kompozycję zdecydowanie zaburzają kawałki drzew z prawej jak i lewej strony.
    Do tego zbyt ciemny dół. Myślę, że w kadrach tego typu, mam tu na myśli z odbiciem, warto, aby pojawiło się one w kadrze w całości. Jeżeli to możliwe oczywiście. Tutaj kadr dołem trochę niezamknięty jest .
    Może lepszym rozwiązaniem było podejście do brzegu jeziora i budowanie kadru z jakimś atrakcyjnym przedplanem, oraz całym odbiciem.
    Dwójeczka przyjemne, albumowe zdjęcie .
    Nic dodać nic ująć, chociaż przewiduję, że ładne zdjęcia będziesz focił.

Powodzenia.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Ja dodam, że niebo mimo chmur nie jest mocną stroną tych zdjęć. Jest płaskie i pozbawione szczegółów, poza tym za jasne. Można prawdopodobnie sporo uzyskać obróbką, choćby tylko przyciemniając nawet dość mocno tak, by ośnieżone szczyty kontrastowały choć trochę z chmurami.
    A new shit has come to light...

Uprawnienia umieszczania postów