Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Domyślnie

Nikon D300S
    EN-EL3e 7kl/s
    MB-D10 + EN-EL3e 7kl/s
    MB-D10 + EN-EL4a 8kl/s
    MB-D10 + AA 7,7kl/s
    ZASILACZ 7,6kl/s
    Jest to szybkość rejestracji zdjęć na sekundę(oczywiście jeśli bufor na to pozwala) , która nie ma nic wspólnego z szybkością AF

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sokolniki Las

Domyślnie

Czyli zasilacz, dający teoretycznie najpewniejsze i najlepsze źródło zasilenia, wcale nie powoduje najlepszych osiągów aparatu.
    AHA!!
    D3000 + Nikkor 18-55 VR + Nikkor 70-300 VR.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Łódź/Warszawa

Domyślnie

Ok, dziś kupiłem Grip Newell MB-D10 do D300. W sumie nosiłem się z tym zamiarem od dawna ze względu na możliwość stosowania aku. AA.
    - Szybkość rejestracji zdjęć z 6kl/s wzrasta do 8kl/s (dane z wyświatlacza) przy zastosowaniu 8xAA.
    - Przy zastosowaniu akumulatora EN-EL3e pozostaje 6kl/s.

Migawka/lustro wydają faktycznie inny dźwięk - taki twardszy, szybszy. Niestety jak do tej pory nie widzę zmian w działaniu AF przy szkłach N35/1.8, N50/1.8 i N18-200.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bednario Zobacz posta
    - Szybkość rejestracji zdjęć z 6kl/s wzrasta do 8kl/s (dane z wyświatlacza) przy zastosowaniu 8xAA.
    .
    Wydawało mi się że na wyświetlaczu podawane są informacje : ile zdjęć w serii przyjmie bufor, ale mogę się mylić czyli np: 21 w jednej, ciągłej serii, ale to akurat zależne jest od karty

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Łódź/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -bob- Zobacz posta
    Wydawało mi się że na wyświetlaczu podawane są informacje : ile zdjęć w serii przyjmie bufor, ale mogę się mylić czyli np: 21 w jednej, ciągłej serii, ale to akurat zależne jest od karty
    nie, po naciśnięciu przycisku INFO w lewym dolnym rogu tylnego wyświetlacza masz aktualną prędkość rejestracji zdjęć
    np.
    - Ch przy RAW 14-bit = 2,5FPS
    - Ch przy RAW 12-bit = 6FPS
    - Ch przy RAW 12-bit z gripem = 8FPS

edit:
    to o czym piszesz to jest podawane na górnym wyświetlaczu w miejscu licznika pozostałych zdjęć, ale po naciśnięciu spustu do połowy
    Ostatnio edytowane przez bednario ; 11-07-2011 o 20:30

Domyślnie

Tak, o tym mówiłem

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów