ja się przymierzam do TEGO plecaka, może Ci się spodoba
Szukaj
ja się przymierzam do TEGO plecaka, może Ci się spodoba
Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18
Czyli nikt nic nie wie o tym plecaku ? Hmm.. kupować czy nie ?![]()
D200 / 18-105 VR
Żeby zapakować cały sprzęt i bezpiecznie go transportować na wycieczkach oczywiście w góry i ekstremalne warunki nie mam zamiaru go targać bardziej do codziennego przemieszczania się.
D200 / 18-105 VR
Jeśli "bezpiecznie" nie jest jakimś mega priorytetem, to ten plecak powinien Ci spasować. Za tę cenę, dostaniesz zapewne lichy materiał, liche przegrody, liche zamki, które mogą pęknąć w najmniej oczekiwanym momencie* oraz liche klamry, które mogą się rozlecieć również w sytuacji której się nie spodziewasz*.
A co za tym idzie mogę opisać w skrócie, na podstawie plecaków zwykłych
lichy materiał - zazwyczaj nie jest impregnowany, lub zacznie się łuszczyć. Co za tym idzie zacznie przemakać - da się z tym żyć. Gorzej, jak zacznie się "rozłazić" np na szwach. Najczęściej "wyrywają" się szelki. Wtedy plecak do wyrzucenia.
Liche przegrody - zrobione pewnie z obszytej karrimaty. Czy to przeszkadza?? w sumie to nie wiem. I tak sprzęt raczej się nie "majda" w plecaku tylko jest unieruchomiony.
Liche zamki - co zrobisz, jak zamek się rozejdzie w górach w samym środku Twojej wycieczki??
Wiadomo, lepiej jest mieć plecak niż go nie mieć. Dobrze jest też mniej więcej spodziewać się co się kupuje, a za 90 zł to raczej cudów nie będzie. Masz możliwość oddania plecaka w ciągu 10 dni. Zawsze możesz sprawdzić co i jak.
* oczywiście mogą ale nie muszą. Zwiększone jest po prostu ryzyko.
Do zakładającego wątek: polecam LowePro FastPack 200.
Da się kupić nowy w cenie 220zł z przesyłką (więc niewiele więcej niż zakładasz), Da się zapakować to co podałeś (i jeszcze wystarczy miejsca na jakąś lampkę i akcesoria) i posiada całkiem spory przedział cywilny. Z wad: nie posiada pokrowca (ale zmókł mi już porządnie ze dwa razy i w środku suchutko) i nie ma mocowania statywowego.
Dlaczego polecam ten? Kupiłem kiedyś Naneu U120 - chciałem mieć duży plecak na wszystkie zabawki. I co się okazało: był dużo za duży, ciężki, na rowerze wyglądałem, jakbym pół domu wiózł - więc go wogóle nie brałem.
D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200
Skontaktuj się z nami