Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Plecak

Domyślnie

ja się przymierzam do TEGO plecaka, może Ci się spodoba
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stach2008 Zobacz posta
    ja się przymierzam do TEGO plecaka, może Ci się spodoba
    Aż tak duży mi ten plecak nie potrzebny

A co do Lowepro to jak dla mnie za drogi bo tylko 100zł mam do wydania.
    D200 / 18-105 VR

Domyślnie

Ja właśnie zamówiłem Naneu K4L
    Jak przyjdzie i znajdę trochę czasu to zrobię małe review.

Domyślnie

Czyli nikt nic nie wie o tym plecaku ? Hmm.. kupować czy nie ?
    D200 / 18-105 VR

Domyślnie

Może napisz, czego oczekujesz po takim plecaku.
    Podejrzewam, że jeśli solidności i niezawodności to ten plecak chyba raczej nie spełni Twoich wymagań.

Domyślnie

Żeby zapakować cały sprzęt i bezpiecznie go transportować na wycieczkach oczywiście w góry i ekstremalne warunki nie mam zamiaru go targać bardziej do codziennego przemieszczania się.
    D200 / 18-105 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian1115 Zobacz posta
    Żeby zapakować cały sprzęt i bezpiecznie go transportować na wycieczkach oczywiście w góry i ekstremalne warunki nie mam zamiaru go targać bardziej do codziennego przemieszczania się.
    Jeśli "bezpiecznie" nie jest jakimś mega priorytetem, to ten plecak powinien Ci spasować. Za tę cenę, dostaniesz zapewne lichy materiał, liche przegrody, liche zamki, które mogą pęknąć w najmniej oczekiwanym momencie* oraz liche klamry, które mogą się rozlecieć również w sytuacji której się nie spodziewasz*.

A co za tym idzie mogę opisać w skrócie, na podstawie plecaków zwykłych
    lichy materiał - zazwyczaj nie jest impregnowany, lub zacznie się łuszczyć. Co za tym idzie zacznie przemakać - da się z tym żyć. Gorzej, jak zacznie się "rozłazić" np na szwach. Najczęściej "wyrywają" się szelki. Wtedy plecak do wyrzucenia.
    Liche przegrody - zrobione pewnie z obszytej karrimaty. Czy to przeszkadza?? w sumie to nie wiem. I tak sprzęt raczej się nie "majda" w plecaku tylko jest unieruchomiony.
    Liche zamki - co zrobisz, jak zamek się rozejdzie w górach w samym środku Twojej wycieczki??

Wiadomo, lepiej jest mieć plecak niż go nie mieć. Dobrze jest też mniej więcej spodziewać się co się kupuje, a za 90 zł to raczej cudów nie będzie. Masz możliwość oddania plecaka w ciągu 10 dni. Zawsze możesz sprawdzić co i jak.

* oczywiście mogą ale nie muszą. Zwiększone jest po prostu ryzyko.

Rozmowny Awatar andrstac
    Miasto
    Przededworze/Chmielnik/Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pingwin87 Zobacz posta
    Poszukuje plecaka do następującego zestawu D90 + N 18-105 + N 50.18 + N 70-300. Proszę o wasze opnie i propozycje. Koszt do 200zł.
    Do zakładającego wątek: polecam LowePro FastPack 200.

Da się kupić nowy w cenie 220zł z przesyłką (więc niewiele więcej niż zakładasz), Da się zapakować to co podałeś (i jeszcze wystarczy miejsca na jakąś lampkę i akcesoria) i posiada całkiem spory przedział cywilny. Z wad: nie posiada pokrowca (ale zmókł mi już porządnie ze dwa razy i w środku suchutko) i nie ma mocowania statywowego.
    Dlaczego polecam ten? Kupiłem kiedyś Naneu U120 - chciałem mieć duży plecak na wszystkie zabawki. I co się okazało: był dużo za duży, ciężki, na rowerze wyglądałem, jakbym pół domu wiózł - więc go wogóle nie brałem.
    D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów