Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Jak bym wiedział,to napewno bym zaprosił na kawę lub herbatę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Z. Zobacz posta
    Mózg już mi czasem paruje od zagłębiania się w aspekty techniczne zdjęć które widzę, więc skoncentruje się raczej na uczuciach jakie to zdjęcie wywołuje i symbolice.

Masz tu naturę u źródeł stworzenia w komplecie, bo pierwiastek żeński (woda) i męski (niebo), a do tego jeszcze góry, kojarzące się z mocą, wielkością, próbą zbliżenia się do nieba. Ładnie zagrały tu motywy życia, w postaci tych kosaćców, i śmierci, w postaci wyciętego lasu. Do tego pędy róż (?) których nie szkoda już... gdy lasu już nie ma. Budynki jakby zadbane, a jednak w środku pustki krajobrazu.

Idealną miejscówkę do wypróbowania widzę 2-3 metry przed pierwszą kępką kwiatów po prawej (choć wtedy pnie mogłyby zasłonić budynek...). Brzydki detal w prawym górnym rogu - myślę że do wystemplowania.
    O, widze mamy tu poetow w gronie.
    Ladny opis, patrzysz na zdjecia w ciekawy sposob - nie pomijajac zadnego szczegolu.
    Faktycznie miejsce sielankowe w drodze do Lake Districts, UK.
    ND200, 105 2.8 + PN11 & bellows; 70-300 4.5VR
    Edyta
    jestem na FB judith manson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judith_manson Zobacz posta
    Ladny opis, patrzysz na zdjecia w ciekawy sposob - nie pomijajac zadnego szczegolu.
    Faktycznie miejsce sielankowe w drodze do Lake Districts, UK.

To jest centrum LD a nie w drodze do niego żeby trzymać się faktów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gryson Zobacz posta
    Fajne. Ale gdyby tak dać krok do przodu, nie byłoby tych "chabzi" po prawej, byłoby lepiej.
    Podpisze się
    I dodam, że czytając tytuł i patrząc na fotografie mam lekki niedosyt ... w oddali i na niebie widac, że to słoneczny dzień, ale pierwsze plany niestety tego nie pokazują...
    Pewnie najszło jakieś wielkie chmurzysko w momencie popełniania tego kadru
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Nowe Miasto Lubawskie

Domyślnie

Bardzo przyjemny kadr
    D600 + MB-D14 + szkiełka

Domyślnie

Ładnie w kadrze.Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judith_manson Zobacz posta
    Oj, bo się zacznę rumienić Dziękuję za te podejrzenia. W moim przypadku to określenie na wyrost, choć chyba wielu osobom z "wbudowanym deficytem gruboskórności" takie fazy przynajmniej w niektórych okresach życia się zdarzają (zwłaszcza sprzyjają temu młodość, dojrzewanie, miłosne rozczarowania, spokojna i refleksyjna samotność...).

Natomiast jestem jak najbardziej za łączeniem nastrojowego wiersza z nastrojowym zdjęciem. Samemu zdarzyło mi się to przynajmniej raz. Udać się może zwłaszcza wtedy, kiedy na zdjęciu jest jakiś kawałek w miarę jednorodnego tła.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów