Szukaj
zdjęcia może i fajne, ale nie widać na twarzy emocji o których mowa w tytule, jakby makijaż był niedokończony. Ale pomysł fajny![]()
| D600 + MB-D14 | 15-30mm f/2.8 | 50mm f/1.4 | 85mm f/1.8 | SB900 | GoPro | Lowepro |
1 - nie leży mi zbytnio ten zafarb (ze względu na ciemne, jednolite tło - jakby tam była jakaś choćby lekko doświetlona tekstura to pewnie prędzej). Poświecone ładnie - światło wydobyło fałdki na materiale, jest plastyczniej.
Nie podoba mi się totalnie to jak model zagrał (a właściwie to, że w ogole nie zagrał - on po prostu stoi i patrzy). Dolne cięcie też niezbyt - wolałbym więcej tej piły zobaczyć i obie ręce ją trzymające. Stylizacja na wielki plus.
2 - "Powiedz aaaaaaa". Światło tutaj gorzej wygląda, strój też się zmienił - ta pomięta kamizelka(?) wygląda zdecydowanie mniej klimatycznie niż sam kombinezon.
3 - chyba za ostry kąt padania światła - lewe oko to czarna dziura... Strój j/w
4 - tutaj już lepiej, bo przynajmniej cała twarz po prawej ginie w mroku. Strój j/w...
5 - światło tu chyba troszkę za mocne (na 1ce tak samo świecone? chyba obróbka zmieniła odbiór trochę). Przepaliłeś czerwony kanał? Kombinezon i jego kolor wyglądają niezbyt ciekawie. Dolne cięcie niezdecydowane - ani w te ani w te.
Uwagi ogólne teraz
Problem w modelu - tak jak wspomniałem przy 1ce - on zupełnie nie gra, nie ma żadnych emocji, próby wczucia się w role (najlepiej wypada na 3cje chyba - najlepiej nie znaczy dobrze).
Na 2,3,4 - lepiej bym zaczernił tło w obróbce. Miejscami nie jest jednolite, widzę jakieś ciapki.
Tak poza konkursem - szkoda, że sesja w studio, a nie w plenerze w jakiejś klimatycznej miejscówce - zdjęcia by dostały niesamowitego kopa. Jak coś to przyjedz z tym całym majdanem do Kraka to pokombinujemypowtórzę - stylizacja na 1 i 5 jest kapitalna.
Czy mi sie zdaje, czy to-to na twarzy, to jakis krem / pianka?
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Mi to bardziej przypomina bandaż. Stylizacja kapitalna. Najlepsza moim zdaniem 1 i tylko ona się broni, tylko ja bym zostawił więcej kontrastu
Ostatnio edytowane przez stig ; 07-07-2011 o 19:17
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Wiem wiem, znam Twoją stronkę na pamięć, jesteś dla mnie wzorem jeżeli chodzi o kolorystykę i nasycenie. Genialne!! Nie wiem jak Ty obrabiasz zdjęcia ale wychodzą dla mnie super!
Cały czas czekam aż zrobisz warsztaty, ale z tego co mi kiedyś odpisałeś, to nastąpi to chyba dopiero jak już się zestarzejesz, że nie będziesz mógł aparatu utrzymać![]()
jakoś mało koszmaru w tym koszmarze![]()
podpis niezgodny z regulaminem forum
S4INT - tego mi było trzeba, rzeczowej konkretnej ocenyNa OC dał bym Ci +
Masz racje ciężko u niego z grą, starałem się ale .. zresztą widać . Jak kiedyś będę na 2-gim końcu Polski to na pewno wpadnę
![]()
Macie racje to bandaż i trochę chemiiMam już w planach podobny projekt, zobaczymy
![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami