Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 84

Wątek: NX2 czy CS5 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    hmm nie wiem czy JK jest informatycznym ignorantem, załóżmy że tak, załóżmy również, że duża część Politechniki Śląskiej w zakresie wykładowców oraz kadry informatycznej to również ignoranci bo mają podobne zdanie na temat .net, podobnie zresztą jak praktykujący pisanie programów moi znajomi, ale oni to też ignoranci
    no to ja ci napisze ze znam praktykow i teoretykow, ktorzy powiedzia cos dokladnie odwrotnego.
    a zadnych konkretow nie podajesz...
    Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    .net (i podobne wynalazki) nie jest dobry dla piszących programy dlatego że jest wspaniały ogólnie, tylko dlatego że programiści są leniwi/ nie mają czasu/ nie mają za to płacone* i wolą klocki składać niż samemu pisać
    taki jest swiat kolego. samochody tez sklada sie z komponentow, wszystko tak teraz dziala.
    bo z drugiej strony sa programy pisane "wlasciwie", nie przez leniwych programistow, problem w tym ze kazda ich czesc jest napisana od podstaw, nie jest standardowa i szlag czlowieka trafia jak po kliku na "open file" pokazyje sie jakies badziewne okno zamiast tego, do czego przyzwyczajony jest user.

zawsze sa dwie strony.

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Chłopcze drogi. Pracuję w tym fachu już jakieś 35 lat
    daruj sobie protekcjonalne wstepy
    z Twojej wypowiedzi wieje nostalgia za czasami, kiedy to programista byl bogiem i mial nad wszystkim kontrole.
    te czasy sie skonczyly jak sam piszesz, i bardzo dobrze bo bez tego roznego "badziewia" jak net i rozne biblioteki narzedziowe nie daloby sie pisac takiego softu jaki mamy wszyscy w komputerach. a przynajmniej nie w takim terminie i za taka kase.
    w bibliotekach z tym "badziewiem" jest zawarta praca i doswiadczenie, sa one konsekwencja postepu. glupota byloby z tego nie korzystac i wracac do lat 80 (pewnie ze nie mozna podchodzic bezkrytycznie ale to inny temat).
    (...)końcowy efekt zależy w dużej mierze od prawidłowego działania zestawu: sprzęt, system operacyjny i te różne biblioteki.
    tak, oczywiscie ze tak. mamy iles wersji systemu operacyjnego, iles wersji samego programu, pojawiaja sie poprawki, na komputerze jest zainstalowany inny soft, ktory tez wplywa na dzialanie systemu, zmienia sie sprzet, ktory takze ma rozne mozliwosci, api systemowe sie takze zmienia .net framework powstal wlasnie po to, zeby ogarniac te wszystkie zaleznosci i pozwalac tworzyc oprogramowanie, ktore dziala niezaleznie od tego wszystkiego.

ale po co ja to pisze, powinienes to doskonale wiedziec znajac to od podszewki
    zaraz zaraz, w poscie, do ktorego sie odnioslem wczesniej piszesz, ze zle dzialanie cnx to wina .net!
    no to czegos nie rozumiem w Twoim rozumowaniu... skoro cnx wywala sie majac do dyspozycji .net to gdyby pisali go korzystajac tylko z winapi to najprawdopodobniej dzialaby tylko na komputerze szefa projektu. i to tylko od 8 do 16 w dni robocze. a i to nie jest pewne.

i jeszcze raz: jest masa softu, ktory swietnie dziala w tym samym srodowisku co cnx - i w przeciwienstwie do tego ostatniego nie ma problemow ze stabilnoscia.

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez murwazy Zobacz posta
    ...... .net framework powstal wlasnie po to, zeby ogarniac te wszystkie zaleznosci i pozwalac tworzyc oprogramowanie, ktore dziala niezaleznie od tego wszystkiego. ....
    Fakt. Po to on miał być. W zamyśle. A jak to "cudo" działa, to niektórzy z nas odczuwają na własnej skórze.

Może jednak wróćmy do tematu tego wątku.
    Ostatnio edytowane przez JK ; 14-07-2011 o 10:17
    Jacek

Domyślnie

Panowie - kto mi podpowie : jak sobie zrobić tak bym mógł mieć jeszcze raz TRIAL NX2 (podkreślam - raz). Głupia sprawa ale zainstalowałem trial i ... zapomniałem o nim
    A teraz czytam sobie różne "zachwalanki" i fajnie by było móc sprawdzić czy na moim pc-cie będzie to jako tako działać.

Domyślnie

A nie uważasz, że takie działania są niezbyt legalne? Trial ma działać przez określony czas i koniec. Wyczerpałes ten czas. Tak sobie to wymyślił producent i niestety musisz to zaakceptować.

I pamiętaj, że na forum wszelkie "piractwo" jest zakazane.
    Jacek

Domyślnie

A nie uważasz, że takie działania są niezbyt legalne? Trial ma działać przez określony czas i koniec. Wyczerpałes ten czas. Tak sobie to wymyślił producent i niestety musisz to zaakceptować.

I pamiętaj, że na forum wszelkie "piractwo" jest zakazane.
    Tak sie składa że od kiedy mój PC-cik stał się wart jakieś 7k pln, właśnie za sprawą softu to sam mam obiekcje jak słyszę podobne txt - zatem doskonale Cię rozumiem - na dodatek jesteś moderatorem i to Twoje zadanie. Ale może jednak jest jakiś sposób bym mógł się LEGALNIE przekonać co ten program jest wart ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    Ale może jednak jest jakiś sposób bym mógł się LEGALNIE przekonać co ten program jest wart ?
    W takim wypadku pozostaje Ci zainstalowanie triala u jakiegoś znajomego. I kilka wizyt u niego, bo niekoniecznie po pierwszym odpaleniu Ci się spodoba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    W takim wypadku pozostaje Ci zainstalowanie triala u jakiegoś znajomego. I kilka wizyt u niego, bo niekoniecznie po pierwszym odpaleniu Ci się spodoba.
    właśnie ... to jest miedzy innymi główną przyczyną że zapomniałem owego czasu o tym programie - nie spodobał mi się od razu... Ale ja tam nie przekreślam nikogo i niczego na zawsze... Mam netbooka - próbowałem na nim - ale cienko to się prezentuje bo ma tylko 1GB ram-u i zainstalowany Win7 ((

No cóż... trudno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    właśnie ... to jest miedzy innymi główną przyczyną że zapomniałem owego czasu o tym programie - nie spodobał mi się od razu... Ale ja tam nie przekreślam nikogo i niczego na zawsze... Mam netbooka - próbowałem na nim - ale cienko to się prezentuje bo ma tylko 1GB ram-u i zainstalowany Win7 ((

No cóż... trudno.
    Zadzwoń do Nikona i wyjaśnij sytuację. Nie wiem czy Nikon ma taką możliwość, ale wielokrotnie miałem podobną sytuację z innymi programami dużo droższym od NX i w większości przypadków po wyjaśnieniu dostawałem specjalny klucz, który pozwalał na dodatkowe kilka tygodni pracy.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Zadzwoń do Nikona i wyjaśnij sytuację. Nie wiem czy Nikon ma taką możliwość, ale wielokrotnie miałem podobną sytuację z innymi programami dużo droższym od NX i w większości przypadków po wyjaśnieniu dostawałem specjalny klucz, który pozwalał na dodatkowe kilka tygodni pracy.
    dzięki - tak zrobię.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    i tylko taki sposób wydaje się być sensowny. inne wszelkiej maści metody mogłyby być z czasem zbyt kuszące i przynieść więcej problemów niż korzyści
    ;]

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów