Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Iza :)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Sabina z softem to kolejny wydatek (Mocowanie do softa) A narazie nie za bardzo mam z czego toto zakupić... Wiem kosztuje stówę ale tej stówy teraz nawet brakuje...

A 600ws daje radę zejść z błyskiem do 1/32 więc nie jest za dużo

Co do czerwieni nóg... no cóż, zimno było, a ja tak na prawdę nie opanowałem jeszcze obróbki graficznej za dobrze także cóż... biję sie w piersi za niedopracowanie

Domyślnie

Fakt że to kosztowne hobby Mnie też czeka zakup reporterskiego softa bo mój już się kilku dziur dorobił. A z softem reporterskim masz mocowanie do statywu oświetleniowego (ja używam mojego studyjnego od PT-200) w komplecie. Jest wszystko co potrzeba - łącznie z kostką do wpinania lampy. Tylko nie składaj ich potem "w kólko" bo taki manewr na jednym softboxie udał mi się tylko 3 razy. Przy czwartym złożeniu niestety powyginał się tak że był tylko do wyrzucenia Teraz tylko składam go na płasko.
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Heh, z softów mam tylko 60x90 i oktę 150cm... także raczej za duże dla Sabiny...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Heh, z softów mam tylko 60x90 i oktę 150cm... także raczej za duże dla Sabiny...
    No raczej duże ... Ja mam 60x60 i jest naprawdę super ! SaBinka spokojnie daje radę a często trzeba ją delikatnie przykręcać Jedyne co by trzeba dorobić to jakieś obciążniki do statywu żeby go wiatr nie przewracał. SaBinka już kilkanaście poważnych upadków zaliczyła ale póki co działa rewelacyjnie. Poobijana jednak już jest trochę
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

na pewno jedynka mocno odstaje od dwójki jak dla mnie, jedyneczka good
    ..Nikon...

Domyślnie

Bardzo podoba mi się 1. Dobrze doświetlone.
    D90/N 18-105/N50 1.8G/Nissin Di622 Mark II

Domyślnie

Mi to jakby odcięcie się podoba. Ogólnie jedynka bardzo!
    Dwójka jest jakaś nie taka. Nie podoba mi się.
    ale ja się nie znam

Domyślnie

Hehe, czyli wiem w jakim klimacie lecieć resztę sesji

Domyślnie

Dla mnie zdecydowanie za mocno błyskane. Skóra modelki inna na 1 i 2. Na dwójce nie podoba mi się tło. No i bokeh ostry za bardzo.

Domyślnie

A czemu koniecznie chcesz przez softa? Kup białą transparentną parasolke do sabiny za 20zł na allegro i będzie efekt 10x lepszy niż to co masz w tym momencie ze zbyt mocną lampą...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów