Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Iza :)

Domyślnie Iza :)

Dawno nic nie dodawałem...

1.

2.

Jak zwykle nie wiedziałem czy to fashion czy portret więc dodałem do portretu...

Domyślnie

Jedynka mi się widzi i to bardzo. Dwójki bym nie pokazywał.... Trochę chyba za sprawą obróbki jedynka mi wygląda jak wklejka, ale i tak mi się baaaardzo podoba. Jak błyskałeś?
    Dwójka, nie podoba mi się tło, nie podoba mi się kadr, nie podoba mi się kolor skóry, nogi w ogóle jakieś inne niż reszta ciała...

Domyślnie

błyskane quantum 600 po lewej, sabina 900 z prawej.

Domyślnie

Jedynka podoba mi się bardziej od dwójki ale...

Moim skromnym zdaniem troche przesadziłeś z tym błyskaniem. Drugi plan w stosunku do pierwszego jest zdecydowanie za ciemny.
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdamoN Zobacz posta
    Jedynka podoba mi się bardziej od dwójki ale...

Moim skromnym zdaniem trochę przesadziłeś z tym błyskaniem. Drugi plan w stosunku do pierwszego jest zdecydowanie za ciemny.
    Przyznaję się bez bicia, przesadziłem niestety pierwsza sesja z tą lampą i ciut przedobrzyłem... niestety przyzwyczajony do Fuji trochę sobie pofolgowałem a niestety z Nikona nie da rady tak wyciągnąć jak z Fufu...

Ale spoko, przyjmuję krytykę na klatę

Domyślnie

Przez co błyskałeś na 1. ?
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

600ws na słoneczko 50cm, sabina na goło

Domyślnie

jedynka jak wklejka faktycznie. @ niestety bez szału. Ot panna wśród cegieł na tle jakiegoś syfu I ostre to to wszystko aż po horyzont.

Domyślnie

no niestety... zawiódł mnie niemiłosiernie filtr ND który kupiłem przed tą sesją i niestety trzeba było zejść trochę przysłoną...

Domyślnie

Jedynka wygląda na poskładaną z 2 zdjęć - modelka + tło . Każde z innej bajki. Ten kolor skóry jakoś też mi nie podchodzi. No i mina znudzona. Co do 2 to wogóle bym jej na Twoim miejscu nie wstawiał. Po pierwsze światło za ostro i kontrastowo mocno wyszło, po drugie setka detali odwracających wzrok od modelki , po trzecie modelka jest "pół na pół" - od góry żółta a na dole czerwień króluje. Jak masz dobre warunki otoczenia to może spróbuj od SaBinki z softboxem po CLS-ie wyzwalanej ? W D700 to naprawdę idealnie działa. Te 600 Ws to nie za dużo Ci światła daje ?
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów