Szukaj
Ogólnie rzecz biorąc najbardziej z podanych podoba mi się 5, później 1. Tylko podstawowe pytanie - dlaczego taak ciemno?? Robione przy pomocy NIKKOR AF VR 70-200mm f/2.8D G-AFS ED-IF??
Również byłem na magurskim, ale zdjęcia jeżeli pokażę to najwcześniej za tydzień, bo nie mam czasu żeby się nimi zająć.
faktycznie, przynajmniej na 4 i 5 powinno byc jasniej... poprzednie w kwestii jasnosci jak dla mnie moga byc
najbardziej podoba mi sie 4- super kadr, ladnie panoramowanie
zombiaki po lewej stronie kadru na 1 tez fajne
czy na 1,2,5 samochody nie wyszly przypadkiem nieco poruszone? moze oczy mnie oklamuja, ale takie odnosze wrazenie...
http://www.ozzy.maxmodels.pl
Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.
Nieostro i ciemno. Trójkę zjadło chyba przeostrzenie, czwórkę da się spokojnie wyciągnąć
fakt za ciemne i ujecia takie sobie
najlepsze z nich to zdecydowanie 5
pozdrawiam
D50,D80 kit, 28-80 Nikor, 70-300 Sigma i inne duperele
Oczywiście jeśli nieco poprawić 4, to byłaby chyba najlepsza, a zapas ma spory. Rzuciłem okiem na exif-y - na pierwszym masz czas 1/125 - choćby nie wiem co, jadącego na wprost obiektywu samochodu nie złapiesz ostro.
Szoton, nie do końca - jak przejeżdża z boku to panoramowanie załatwia sprawę w dosyć łatwy sposób. Natomiast jeśli auto jedzie wprost na Ciebie to 1/125 może być za krótko, bo w czasie gdy masz otwartą migawkę i nie działa AF samochód się po prostu przemieszcza.
Ja wiem, miałem na myśli fotografowanie bez panoramowania. Stań na drodze z aparatem i rob zbliżający się do ciebie samochód na wprost a potem z tym samym czasem ustaw się pod kątem 90 stopni do drogi i spróbuj złapać w kadrze i nie rozmazać samochodu który jedzie tak samo szybko jak w pierwszym przypadku. Przecież oczywiste jest że w drugim przypadku trzeba użyć krótszego czasu. Jeśli się nanoramuje to oczywiście ta zależność się nie sprawdza.
Skontaktuj się z nami