Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Premierowo-motylkowo

Witam !
    Jakiś czas temu dołączyłem do stajni N, a to moja pierwsza prezentacja zdjęć na tym forum. Wahałem się czy do makro czy natury ale po przejrzeniu zdjęć w dziale natura doszedłem do wniosku że rządzą ptaki
    Lubię czasem o złotej godzinie podpiąć Heliosa i wyjść na łąkę, a przed wczoraj miałem takie szczęście że spotkałem motyle której najwyraźniej miały już fajrant i nie były zbyt płochliwe
    1
    2
    3
    4
    5
    I jeszcze z Tamrona 17-50 :
    6
    7
    8
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

procz tego ze na 1,2 i 4 konkretnie brakuje ostrosci, to reszta a zwlaszcza 5 i 7 jest niezla, choc ten sam motylek w 'stu' odslonach, kazda inna kolorystycznie, to dosc kontrowersyjne podejscie

Domyślnie

Z ręki strzelane A kolorystyka artystyczno-wizjonerska

Domyślnie

jak dla mnie ciut za jasno .............chyba ze mam monitor zle ustawiony ;p
    Nikon D700 + GRIP / Nikon D800 + Grip /N50 1.4 / N85 1.8 / N24-70 2.8 / N60 2.8Micro/ N35 1.8 / N70-200 2.8 VRII / SB 900 / MF 190XPROB + MF 496RC2

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Bardzo fajne kadry i kolorystyka (no może oprócz jedynki) - żeby tylko tej ostrości było więcej...

Domyślnie

Dwa ostatnie zdjęcia są super. Sam jestem zwolennikiem ostrych kadrów i delkatnego chłodu kolorystycznego. Jak lubujesz się w żuczkach i mróweczkach to na pewno dasz sobie z tym rade. Na marginesie polecam statyw, albo 50tke przed (2 kadr) ;P
    D750/D700 / D80 + Nikkor N 24-70 + Nikkor 50mm + Samyang 14mm + SB600

Domyślnie

Nie są to "zwykłe" fotografie makro, fajnie, że kombinujesz w tą stronę. Światełko bardzo ciekawe, a mała go dodaje uroku zdjęciom. Poza 1 i 2 /przez straszny zafarb/ mimo, że można czepiać się kadrów, mi się reszta podoba
    Pozdrawiam
    Adamson

Domyślnie

Dziękuje za pozytywny odbiór Adamson właśnie o taki zafarb mi chodzi gdy fotografuję Heliosem pod odpowiednie światło, może nie do końca jest to tak jak powinno ale efekt zamierzony

Domyślnie

Brakuje trochę dobrej obróbki i lepszej ostrości. Fajne światło, ale popracuj nad kadrami
    Pozdrawiam,
    Damian

Uprawnienia umieszczania postów