Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Kingley Vale.....

....to miejsce gdzie rosna najstarsze w Europie cisy, wiek niektorych okresla sie na ok 2000 lat.
    Zapraszam

1.

2.

I trzy portrety "drzewnych potworow"

3.

4.

5.

Pewnie znowu "kosz" ale co tam
    Canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulama Zobacz posta
    ....Pewnie znowu "kosz" ale co tam
    No...chyba tak
    Słabe kadry w słabej obróbce niestety. Aczkolwiek ciężko jest pokazać takie miejsce w sposób atrakcyjny - musiałbyś chyba poczekać na jakieś extra warunki a'la mgła+światło poranka
    Z zestawu jak na moje oko najlepiej prezentuje się ostatni fot - ciekawie wyszły detale, ale zdjęcie jest chyba przeostrzone (chociaż odnosi się wrażenie farby na płótnie). Fajnie abstrakcyjnie mogłoby to wyglądać na dużym wydruku
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Zdjęcie nr 5 jak dla mnie rewelacyjne, choć rzeczywiście przeostrzone. Kadry nie są złe, w takich okolicznościach kadrowanie jest bardzo trudne, o czym trzeba pamiętać. Na wszystkich mam wrażenie przeostrzenia, poza 3. Za chłodny chyba WB na 1. i 2.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Za Duder'm.
    Waldo 2008
    D700+D300+MB-D10 N28-70/2,8 N70-200/2,8VR N200-500/5,6VR S150/2,8 Macro TC-20E III SB910 i nogi.

Thumbs up

Dopiero teraz wszedłem, tytuł mnie nie skusił. Focę drzewa. Wiem jak naprawdę trudno pokazać je w artystyczny sposób. Jeszcze trudniej znaleść ciekawy motyw.

Oprócz 3 wszystkie mi się bardzo podobają, są rewelacyjne!

Kadry ciasne i bardzo dobre. Uważam, że zdjęcia nie są przeostrzone, to są zdjęcia drzew. Dałeś własny wariant obróbki, inny od klasycznej. Jest on ciekawy i znacznie lepszy. Drzewa miękkie i delikatne, ale nic nie utraciłeś czytelności tak bardzo cennych szczegółów kory. Na 4 wolę trochę bardziej kontrastowo. Delikatna "farba na płótnie" daje ciekawy, malarski smaczek. To wszystko wspaniale ze sobą koresponduje dając w efekcie końcowym wspaniałe i niezapomniane obrazy.

Gratulacje.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Bardzo dziekuje za opinie. Bardzo trudno inaczej tam kadrowac, drzew jest ok 10-12, rosna w niewielkiej od siebie odleglosci. Poza tym otoczone sa dosc gestymi zaroslami i w promieniach slonecznych zarosla i sasiednie drzewa daja tyle cieni, ze glowne modele wygladaja jak fotografowane przez siatke ogrodzeniowa. Na 100% we wczesnoporannym sloncu, z magiczna mgielka byloby super......kiedys moze na takie warunki trafie. Ostrosc zamierzona, bez niej te drzewa wygladaly mdlo.
    Pozdrawiam, Maryla
    Canon

Domyślnie

Temat ten, światło nie to. To wszystko.
    LED ZEPPELIN

Uprawnienia umieszczania postów