Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Barbara

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Powiem tak:
    Już dawno ludzie opracowali co jest dobre a co złe w fotografii - co pasuje, a co nie, czego nie wypada.
    Między innymi mówi się, że dla określonej wielkości zdjęć obowiązuje określona odległość oglądania a także to, że w powiększalniku ma być obiektyw o takiej ogniskowej jakim wykonano zdjęcie (chodzi o kąt widzenia). Ty tutaj naruszasz te wszystkie kanony. Mnie się to źle ogląda.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Powiem tak:
    Już dawno ludzie opracowali co jest dobre a co złe w fotografii - co pasuje, a co nie, czego nie wypada.
    Między innymi mówi się, że dla określonej wielkości zdjęć obowiązuje określona odległość oglądania a także to, że w powiększalniku ma być obiektyw o takiej ogniskowej jakim wykonano zdjęcie (chodzi o kąt widzenia). Ty tutaj naruszasz te wszystkie kanony. Mnie się to źle ogląda.

Pzdr.
    Przykro mi ale nie bardzo rozumiem twoją wypowiedź, a o powiększalniku nie mam pojęcia

Domyślnie

Witam,

Cytat Zamieszczone przez jacekhc666 Zobacz posta
    Przykro mi ale nie bardzo rozumiem twoją wypowiedź, a o powiększalniku nie mam pojęcia
    no to ja prościej napiszę: nie podchodź z tą 50-tką tak blisko modelki, zobacz jaki Ona ma wielki nos na 1 i 2.

Pozdrawiam, QuadMan
    Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekhc666 Zobacz posta

Powiększalnik miał Ci uzmysłowić o co biega.
    Skoro jednak jesteś "dzieckiem cyfry", to poczytaj o ludzkim wzroku, jak obrazy są składane przez oko-mózg, jakim kątem zastępczym można to odzwierciedlić.

Ogólnie dla monitora: obrazy 20x30cm ogląda się z ok. 60cm ( w przybliżeniu ) i ważne jest, żeby obraz był robiony obiektywem o zbliżonym kącie widzenia do ludzkiego wzroku (z pewnym przybliżeniem). Jeśli robisz twarz z bardzo bliskiej odległości, obiektywem szerokim, potem to oglądasz na ekranie powiększone, to dla ludzkiego wzroku jest to nienaturalne, oczy się męczą.

Na Twoim miejscu ja bym eksperymentował, ale z publikacją tego wstrzymałbym się do czasu jak coś na ten temat poczytam.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Uprawnienia umieszczania postów