Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: 18-200 vr

Domyślnie 18-200 vr

witam

znajomy przyniósł mi do testów 18-200 vr .. hmmm czy to normalne ze pierścień zooma przyhacza się w okolicach 50-70 oraz czasami nie ostrzy przy 200mm ? co jeszcze mnie zastanawia to po wyciągnięciu na 200mm obiektyw jest luźny ?

pozdrawiam
    |D90|D7200|S10-20|35 f1.8|18-105vr |T70-300VC |T150-600VC |
    FOTKIJETPHOTOS,AIR FOTO

Domyślnie

Żadna z wymienionych przez Ciebie wad nie jest normalną przypadłością lecz raczej wadą konkretnego egzemplarza.
    flickr dużo gratów

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Łódź/Warszawa

Domyślnie

- zoom nie powinien haczyć
    - ostrzyć powinien zawsze - tylko trzeba pamiętać ze przy 200mm mamy F5,6 co w niektórych warunkach może utrudniać złapanie ostrości
    - ten obiektyw zwiększa swoje rozmiary dosyć sporo i faktycznie ma jakiś delikatny luz ... ale delikatny

Domyślnie

tak te wady dostajesz w standardzie ...no ludzie...

jak już bednario napisał luz minimalny na 200 może być, ale będzie ostrzył dobrze bo ostrzy na otwartej przysłonie... gdyby się zaczynał od 5,6 to co innego

Domyślnie

W moim nic się nie haczy przy kręceniu pierścieniem.
    Z ostrzeniem nigdy nie było problemów. W gorszych warunkach oświetleniowych podpięty do D90 potrafił przejechać się z jednego końca na drugi. Natomiast przy D300s jest zdecydowanie lepiej.
    Przy wysunięciu go na ogniskową 200mm jest delikatny luz, który można wyczuć jedynie ruszając za koniec obiektywu. Natomiast w pozycji wysuniętej, jak dynda na aparacie nic nie trzeszczy nie stuka.
    W swoim nie mam się do czego przyczepić pod tym względem.
    nic...

Uprawnienia umieszczania postów