Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: W zieleni

Domyślnie W zieleni

Witam, już długo nic nie wrzucał dlatego postanowiłem wrzucić kilka pstryków z wiosennego plenerku. Choć było słonecznie to ogólnie temperatura ni była za fajna. Na jednym z zdjęć podłożone niebo ze słońcem.
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6
    http://marekbielecki.pl/
    D610 , N 28 1.8, N 50 1.8 , N 85 1.8, T 16-28 2.8

Domyślnie

Linia horyzontu (na dodatek tak wyraźna i ostra) raczej nie powinna przechodzić przez głowe - dobrze to nie wygląda.
    Szkoda, że taką pore dnia wybrałeś - światło było dość ostre przez co tło (łąka) nie wygląda zbyt ładnie i plastycznie.
    Niebo na 5tce mnie zabiło... Na dodatek w jednym miejscu wcina się w ręke.

Doświetlone jest ok, całkiem naturalnie to wygląda. Kadry dość standardowe - nie porywają, ale złe też nie są. Modelka całkiem ok zagrała, wygląda na to, że dość swobodnie się czuła przed obiektywem.

PS. Podpis... litości. Wiem, że na nk, fb może być - w celach promocyjnych, ale nam na forum oszczędź, bo nic dobrego Ci to nie przyniesie.

Domyślnie

Pisałem że niebo podłożone bo było całkowicie przepalone . Nie było możliwości zrobienia sesji później , a w tym czasie słońce zbyt ostre było ale trzeba było jakoś sobie poradzić. Pozy modelki miały być spokojne i naturalne i chyba takie wyszły .
    http://marekbielecki.pl/
    D610 , N 28 1.8, N 50 1.8 , N 85 1.8, T 16-28 2.8

Domyślnie

1 - podoba mi się pozycja modelki, ale dłonie i przedramienia mają upiorny kolor skóry
    3 - ramię wyszło za blado
    4 - znowu coś niedobrego dzieje się z kolorem skóry przedramienia, chyba wyciągałeś kolor z cienia i nie do końca się to udało
    Poza tym uważam że jak na taką porę w pełnym słońcu to bardzo dobrze sobie poradziłeś

Uprawnienia umieszczania postów