Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Wide Warsaw Photography

cykl 5 zdjęć,
    póki co tylko 5 bo to projekt mój osobisty na długie lata,
    może z czasem to gdzieś pokażę,
    ale na razie trzymam odbitki 15x21 w passe-partout u siebie w domu.

co myślicie o pokazaniu takiej warszawy?

1

2

3

4

5
    D80 | D600, N16-35 | EIZO SX22, i1 Display Pro | WWW | Vieworld Photo Magazine

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Interesujace zdjecia. Pozdro

Domyślnie

Trzy ostatnie fajne, mzd. symetryczna kompozycja przy takim kadrowaniu sprawdziła się bardziej.

Domyślnie

Masz bardzo ciekawe spojrzenie. Podobają mi się.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Bardzo fajnie całość się komponuje.
    || D750 + MB-D16 || D300s + MB-D10 || D80 + MB-D80 || F601 || N50mm f1.8 || S85 f1.4 || T12-24 f4 || N17-55 f2.8 || N24-120 f4 || S70-200mm f2.8 || SB910 || SD9 || S PZ42x ||

Domyślnie

nawet nie wiedziałem, że te zdjęcia tu pokazałem

dziekuje za pozytywne opinie,
    wiecej zdjec z tej serii poki co ciagle nie ma,
    nadal brakuje 7 do zrobienia kalendarza,
    zacznie się wiosna i lato to mam cel dokończyć ten projekt jeszcze w 2013 i zamknąć tą serię na 13 (jedna na okładkę)

zobaczymy jak to bedzie..
    bo patrzac na obecne tempo tego projektu
    powinienem go skonczyc w okolicach 2020

cała seria dostała wyróżnienie w kategorii

Architektura: Historyczna
    International Photo Awards 2012

Domyślnie

Witam!
    Podobają mi się! Za przedmówcami - symetryczne ujęcia są chyba lepsze.
    pozdrowienia!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    Trzy ostatnie fajne, mzd. symetryczna kompozycja przy takim kadrowaniu sprawdziła się bardziej.
    Cytat Zamieszczone przez ck_dezerter Zobacz posta
    Witam!
    Podobają mi się! Za przedmówcami - symetryczne ujęcia są chyba lepsze.
    pozdrowienia!

1-2 pewnie też bym zrobił w symetrii... gdyby nie fakt, że te budynki co o wiele szersze
    niedałoby się ich wykonać tak jak 3 pozostałe

Oszczędny w słowach
    Miasto
    miasto

Domyślnie

Mi się niestety nie podoba, przede wszystkim zdjęcia są krzywe, a tak architektury się nie powinno pokazywać (poza nielicznymi wyjątkami). Też kiedyś popełniłem taki błąd. Dwa pierwsze jeszcze ujdą, ale trzy ostatnie zdecydowanie nie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomHealey Zobacz posta
    Mi się niestety nie podoba, przede wszystkim zdjęcia są krzywe, a tak architektury się nie powinno pokazywać (poza nielicznymi wyjątkami). Też kiedyś popełniłem taki błąd. Dwa pierwsze jeszcze ujdą, ale trzy ostatnie zdecydowanie nie.
    jesli to co mowisz.. to trzebaby sie trzymac wszystkich "zasad" wtedy duzo zdjec magnum odpada - bo idealnie w mocnych punktach nie ma istotnych rzeczy, wtedy street fotografia odpada bo nie jest mówiąca wprost tematem, wtedy też zdjęcia z zaburzeniem perspektywy jak te tutaj nie mają miejsca... wtedy też w końcu nasz kark trzeba ustabilizować jakimś metalem, żeby trzymał zawsze poziom ^^

"nie powinno się pokazywać" to sformuowanie jest najlepsze.. wiem ze kazdy moze miec swoje zdanie ALE takie slowa brzmią co najmniej komicznie.. w fotografii reklamowej faktycznie powinno sie prostować wszystko bo jednak te zdjecia po postprodukcji wygladają często jak renderingi 3d i tego oczekuje klient czesto.. ale tutaj? nie rozumiem Pana. I żeby nie było: wcale się nie zdenerwowałem bo nie mam czym po prostu dziwny ten komentarz...

to tak jakby powiedzieć do HCB, żeby Jego zdjęcia wojenne były w sepii bo nie powinno się ich pokazywać inaczej.. hehe

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów