Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Stalheim...

Domyślnie Stalheim...

...przełęcz.

Od XVII w. wszyscy podróżujący pomiędzy Christianią (Oslo) a Bergen robili postój i
    zmieniali konie na przełęczy Stalheim. Kręta i wyjątkowo stroma droga prowadziła w
    górę Naerodalen przez wąwóz Stalheimskleva. Do niedawna wszelki ruch kołowy
    przebiegał przez dolinę tą właśnie trudną trasą, wijącą się trzynastoma ciasnymi zakrętami
    na przełęcz i osiągającą nachylenie 18%, a na zakrętach nawet 25%.
    Kilkanaście lat temu przekuto pod górą tunele, jednak w dalszym ciągu można jechać
    starą drogą, z czego korzystają przede wszystkim turyści.
    (Źródło: Przewodnik Pascala "Norwegia")

*** Zapraszam ***

*** Dziękuję ***

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Widok zapiera dech, pięknie jest.
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Talking

Śliczne.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

piękny dól świetne kolory i światło (piszę o dole) mz góra lekko odbiega od dołu niebo mz. troszeczkę zbyt szare (mam na mysli ostatnia warstwę chmur, lekko bym rozjaśnił) w stosunku do tego pieknego dołu - całość bdb

Domyślnie

...wiosną byliśmy z Jackiem w Roztoczańskiej krainie i tam pełno było dróg o nachyleniu 9%,powyżej akurat tam nie spotkałem i już te robiły na nas wrażenie. A co mówić o 18-25% - przecież to jazda na całego
    Co do zdjęcia: bardzo dobrze pokazana wielkość przełęczy.

Domyślnie

Widok piękny, co do nieba mam te same odczucia co Janek.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    piękny dól świetne kolory i światło (piszę o dole) mz góra lekko odbiega od dołu niebo mz. troszeczkę zbyt szare (mam na mysli ostatnia warstwę chmur, lekko bym rozjaśnił) w stosunku do tego pieknego dołu - całość bdb
    podpisuję się pod tym
    D300, + 35/2 + 180/2.8 + 60/2.8 +T12-24

Domyślnie

Piękne miejsce super pokazane, ale powiem, że do tej pory w ciemno Twoje pracę rozpoznawałem, tej bym nie przypisał Tobie. Nie oznacza to, że coś jest nie tak, hm... zapewne zmiana kraju i musisz się oswoić Mi również te szare chmurki coś nie za bardzo...
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

Pieknie.. Norwegia jaka pamietam... nie sposob zapomniec takich krajobrazow....
    Ktoregos dnia wybiore sie tam jeszcze raz na Trollstigen itp.
    Wracajac do zdjecia... nie mnie krytykowac mistrza... ale mz na moim telewizorku dol jasny z duza saturacja...niebo jakies takie szarowate... (pewnie ostre wyciaganie z cieni bylo albo gaszenie).

Domyślnie

Faktycznie racje macie, bo niebo lekko szarawo wygląda .
    Także lekka poprawka na szybko.

Dziękuję .
    P.S. Chyba trochę wypadłem z formy .

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów