Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    The Plastic Factory.
    Dzięki już znalazłem, okazało sie że to baaaardzo stary (ale jary) efekt tzw "suchar"
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Domyślnie

padłem...
    ...tu był link do mojej galerii, bo przecież chodzi o fotografię, huh?

Domyślnie

Z jednej strony rozumiem 2pompony z przyczyn przez niego przytoczonych, ale chyba nie od razu Rzym zbudowano i to nie jej wina, że nie takie pytania, jak sama zadała, wydają się jej racjonalne.
    FX MIKKA GOTUJE ZDJECIA !
    skinny nigga pretty flacko, niggas rippin that choppers

Domyślnie

Dlatego też ani razu nie próbowałem wyśmiewać się z Joanny. Owszem, zrobiłem sobie żarcik (nie pierwszy taki zresztą, w innych miejscach nabranych było sporo więcej) - ale ani razu nie śmieję się czy drwię z Joanny. Co to to nie!

Drwię sobie i kpinkuję już od lat z ciągot i tęsknot za tym, żeby wszystko załatwić jednym guzikiem, jednym okejem, jednym pluginem, jednym automatem, po linii najmniejszego oporu. A także z wiary, że to w ogóle możliwe. TO i owszem, to jest godne obśmiania - sama Joanna nie.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Tyle tylko, że joanna_j nigdzie nie zadała pytania o jednoklikowy złoty środek na uzyskanie efektów jak na przytoczonym zdjęciu. Może zacytuję pierwszy post:

Cytat Zamieszczone przez joanna_j Zobacz posta
    Chcialabym sie dowiedziec jak uzyskac efekt taki jak na zdjeciu do ktorego podaje linka
    http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=6591606

z góry dziękuję za podpowiedzi
    Nie ma zatem powodów do "ogłupiania" pytającej pod przytoczonym pretekstem

A co do zdjęcia, to owa bajkowość może być przez każdego odbierana inaczej. Mniemam, że tutaj na "bajkowość" receptą może być: kadr i odpowiednie oświetlenie, mała liczba przysłony rozmywająca tło, zabawa suwakami w postprocesie w celu uzyskania odpowiednich kolorów, kontrastu itd., nieznaczne "zmiękczenie" zdjęcia za pomocą, jak już wcześniej wspomniano, wszelkiego rodzaju glamour glow-ów, winieta dodająca nieco tajemniczości oraz szereg innych czynności, które zależą od materiału wyjściowego i widzimisię foto-GRAFIKA
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

Olej plaginy, wszystko czego trzeba masz w lajtrumie, pobaw się selektywnie na składowych saturacją i luminacją, do tego vibrance i saturation. pomajstruj i jak załapiesz jak to działa będzie ci łatwo z każdego zdjęcia zrobić zdjęcie plastyczne. i oczywiście w takich fotach mała GO, ale to wiesz skoro masz stałkę.
    Ostatnio edytowane przez swider ; 12-07-2011 o 00:17

Domyślnie

Poczyściłem i jednocześnie ładnie proszę o zaprzestanie wzajemnej kopaniny.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów