Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie d90 nie widzi baterii

Witam.
    bardzo dlugi czas pracowalem na dwoch batreriach w d90. jedna oryginalna, kupiona w zestawie i druga- jakis zamiennik.
    pare dni temu gdy wlozylem naladowana oryginalna baterie do korpusu( cala noc sie ladowala i ladowarka wskazywala ze jest naladowana), aprat wogole na nia nie zareagowal- nie podswietlil sie gorny wyswietlacz, diodka przy uchwycie rowniez sie nie zaswiecila.
    no to na szybkiego zalozylem zapasowa (nieoryginalna) baterie i ta zadzialala.
    W takim wypdaku zostawilem jeszzcze raz do ladowania oryginal, ale to rowniez nic nie dalo.
    Jako ze potrzebowalem na szybko baterie, to pozyczylem od znajomego- wpialem i bylo wszystko OK.
    zrobilem zdjecia. caly dzien wszystko bylo ok- no to szybka diagnoza- stara bateria-zepsuta.
    na drugi dzien, gdy chcialem wlaczyc aparat, powtorzyla sie "spiewka" z poprzedniej baterii. aparat nie reaguje na te baterei ( nieoryginalna, ktora nie laduje sie do pelna) dziala.
    teraz pytanie:
    co moze sie dziac, ze oryginalnej baterii nie zauwaza, a marna podrobke widzi?
    dodam ze puszka juz dawno po gwarancji...

Domyślnie

Może przyczyną jest zbyt długie ładowanie "całą noc"

Domyślnie

A czemu nie chcesz sprawdzić jakie ma napięcie pod obciążeniem ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Przetrzyj styki może na baterii.
    Mi tak raz zrobiło z Hahnelem, że włożyłem baterię naładowaną a aparat widział ją jako pustą.
    Wyjąłem przetarłem styki i włożyłem znowu i śmigało..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez apple Zobacz posta
    Może przyczyną jest zbyt długie ładowanie "całą noc"
    Beeeeeeezdura!!! Przeczytaj w instrukcji kolego jak działa Twoja ładowarka.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów