Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie Santorini - krótka relacja

Zaznaczam iż wyprawę odbyłem w 2009 roku więc dane koniecznie trzeba zweryfikować. Jako, że biura turystyczne traktują Santorini przy okazji -jako 2 dniową wycieczkę fakultatywną z Krety, postanowiliśmy wraz z Jagienką wybrać się na Santorini własnymi siłami na prawie 3 tygodnie.
    Zaznaczam, że planować wyjazd należy odpowiednio wcześnie, gdyż jak to zwykle bywa im bliżej startu, tym ceny wyższe. My obraliśmy taktykę - wylot na Kretę, na miejscu dwa dni - zwiedzanie Knosos oraz Cretaquarium oraz okolice Heraklionu. Na miejscu poruszaliśmy się wynajętym na lotnisku nissanem micra cabrio - porysowałem go na marginesie - na szczęście "damages" było w cenie najmu, ale warto to sprawdzać.
    Następnie przelot, przepłynięcie katamaranem na Santorini (110 EUR w dwie strony trzeba koniecznie wcześniej rezerwować). Tam mieszkaliśmy w rhapsody-apartments, gdzie właściciel okazał się bardzo uczynnym człowiekiem.
    Na miejscu poruszaliśmy się wynajętym 2-osobowym quadem, który pozwalał nam dotrzeć praktycznie w każde miejsce wyspy.
    Jedna rada na miejscu - piekielnie drogo, ale można a nawet trzeba się targować. Np. za quada płaciliśmy 14 Eur za dzień (nie pamiętam już pojemności ale jeździł ponad 60 km/h), gdzie cena wyjściowa była 25.
    Sama wyspa - spędziliśmy tam 3 tygodnie, fotografując detale, krajobrazy, pijąc winsanto zażerając się sałatką grecką i ichniejszymi jogurtami . Wyspa wymaga własnego środka transportu, jeśli chce się zobaczyć wszystko.
    Nie zanudzam już, zapraszam do obejrzenia zdjęć. Więcej na www.momenty.eu
    Pomocne strony:
    http://www.visit-santorini.com/
    http://www.santorini.net/home.html
    http://www.kreta.favorites.pl/dziesiaty.html

Domyślnie

Cala seria iście wakacyjna i słoneczna. Moje faworyty to 6, 7 i 9 natomiast jeśli chodzi o 7ke to przycięłabym ciut z góry i wyprostowała
    D750 | N50/1.8 | N85/1.8 | N105/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agawytka Zobacz posta
    natomiast jeśli chodzi o 7ke to przycięłabym ciut z góry i wyprostowała

Dzięki, faktycznie bardzo leciało.
    Ostatnio edytowane przez Grzesiek_G ; 29-06-2011 o 20:40

Domyślnie

Jak przeczytałem 3 tygodnie na Santorini to pomyślałem "się będzie działo".
    Niestety IMHO nie dzieje się
    2,3,6,7(najbardziej mi się podoba, pewnie za kolor),9 mogą być skądkolwiek - Włochy, Grecja... a 2 to i Bałtyk
    Na 4 nie rozumiem krzywizny (chciałeś uratować stateczek?).
    12 okaleczone wywołaniem.

11 mnie dziwnie pociąga. Nie potrafię powiedzieć dlaczego.

Nie czepiam się ale mam wrażenie, że te zdjęcia więcej grają w Twoim sercu niż są w stanie przekazać o tej wyspie odbiorcy.
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

jedynka technicznie to mistrzostwo świata. Wszystko perfekcyjnie. Pełen podziw

Domyślnie

w sumie fajne. Santorini w tytule watku z reguly oznacza umordowane do nieprzyzwoitosci tysiace razy ujecia, a u Ciebie niespodzianka, bo nietuzinkowe pomysly.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Bombowa 12 Pozdro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    Jak przeczytałem 3 tygodnie na Santorini to pomyślałem "się będzie działo".
    Niestety IMHO nie dzieje się
    Przykro mi, mamy najwidoczniej inną wrażliwość.
    2,3,6,7(najbardziej mi się podoba, pewnie za kolor),9 mogą być skądkolwiek - Włochy, Grecja... a 2 to i Bałtyk
    Na 4 nie rozumiem krzywizny (chciałeś uratować stateczek?).
    12 okaleczone wywołaniem.

11 mnie dziwnie pociąga. Nie potrafię powiedzieć dlaczego.
    Dzięki za merytoryczną wypowiedź - ad. 4 tak dokłdnie, ad.12 masz prawo do swobodnej wypowiedzi - 12 jest moim ulubionym zdjęciem z tej serii.
    Nie czepiam się ale mam wrażenie, że te zdjęcia więcej grają w Twoim sercu niż są w stanie przekazać o tej wyspie odbiorcy.
    Na pewno, zważywszy iż to były początki mojej fotografii i do dnia dzisiejszego patrząc na te zdjęcia czuję ten skwar, spiekotę oraz smak tamtejszego powietrza - suchy a jednoczenie tak aromatyczny
    Zważ iż zdjęcia opublikowałem celowo w dziale turystyka fotograficzna, a nie w działach specjalistycznych.

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    jedynka technicznie to mistrzostwo świata. Wszystko perfekcyjnie. Pełen podziw
    Dzięki.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    w sumie fajne. Santorini w tytule watku z reguly oznacza umordowane do nieprzyzwoitosci tysiace razy ujecia, a u Ciebie niespodzianka, bo nietuzinkowe pomysly.
    Dzięki.
    Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Bombowa 12 Pozdro
    Dzięki, moja ulubiona.

Domyślnie

mała prośba - mogłoby się którekolwiek z tych zdjęć pojawić w naszej tapeciarni. Nie będę naciskał żeby nr 1, ale... byłoby miło
    z chęcią bym sobie władował na tapetę Santorini.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agawytka Zobacz posta
    Cala seria iście wakacyjna i słoneczna. Moje faworyty to 6, 7 i 9 natomiast jeśli chodzi o 7ke to przycięłabym ciut z góry i wyprostowała
    Ja bym spróbował wystepmlować ten słup, który odbija się w oknie.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów