Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Starorzecze..

Domyślnie Starorzecze..

...Biebrzy wiosną czyli na Podlasiu bez zmian,bez chmur i pora nie ta.....

Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

kolorki i swiatło na duzy plus, ale tym razem w kadrze jakoś mi dziwnie

Domyślnie

Faktycznie trochę dziwnie w kadrze ale ciekawie Poza tym pełna zgoda z tym co napisał Harb
    D300, + 35/2 + 180/2.8 + 60/2.8 +T12-24

Domyślnie

Nie jest "dziwnie",jest " po mojemu"...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Kadrowo nie jest źle mz, jednak brak bardziej atrakcyjnej odmiany światła, wyblakłe kolory i lekka nieostrość dalszych planów powodują, że na podium w Twojej kolekcji się nie załapie . Moim zdaniem oczywiście .

Domyślnie

Witaj Pawle
    Tu nie chodzi o podium czy też "atrakcyjne" bardziej światło..Dla mnie każda pora dnia jest dobra do pokazania ,mało nawet,atrakcyjnej "okolicy",a z tym nie będę się "scigał",bo i po co...? Co do kolorów....myślę ,że widzimy to różnie . Moim zdaniem Twój wyświetlacz powoduje to, że odbierasz mniej nasycone,co znalazło odbicie ,chociażby,w pierwszej odsłonie Norwegii,która dla mnie jest przesadna w kolorach.Tak więc jest to sprawa b.indywidualna ,zależna od ustawień .U Janusza jest OK,u mnie na innym wyświetlaczu jest Ok....trudno tu będzie o jakiś wariant pośredni...Nieostrość na dalszym planie,niewielka....dlaczego nie ? Ja nie "skręcam"powyżej 8-9.... Taką "nieostrość" uważam za rzecz "naturalną"...

Dawaj następne z Norwegii....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Andrzeju, jeżeli chodzi o podium, to emotikona na końcu wyraźnie podkreśla duży dystans do tejże wypowiedzi .
    Jeżeli chodzi o światło i jego bardziej atrakcyjna odmianę, to tu jednak będą obstawał przy swoim. Przecież wszyscy chyba lubimy jak nam pięknie zaświeci, szukamy tego miękkiego, plastycznego światła, nieprawdaż? Pewnie, że czasami przy braku światła można popełnić całkiem interesujące zdjęcie. Trzeba tylko potrafić pokazać nastrój, klimat. Dobrym przykładem jest tu kilka zdjęć, które ostatnio pojawiły się na forum.
    Kolorki, cóż, jeden lubi bardziej nasycone, drugi mniej. I tutaj dyskusja raczej wiele nie zmieni. Ja zaliczam się raczej do tej pierwszej grupy, co można po moich zdjęciach zobaczyć. Nasycone tak, ale nie przesycone . Ty raczej lubisz kolorystykę bardziej stonowaną i szanuję to w całej rozciągłości .
    A Norwegia to temat zupełnie odrębny. Kraina wielce bogata jest, zarówno w piękne okoliczności przyrody, dzikiej, czystej, jak i ferię naprawdę niesamowitych barw i kolorów. I takie było moje założenie, aby ten trochę "kosmiczny" krajobraz pokazać "kolorowo".
    Ale najważniejsze to zadowolenie z tego co robimy .
    A tu myślę raczej stąpamy po tej samej drodze .
    Pozdrawiam .

P.S. A norweskie następne będą, a i owszem . Z bardziej lub mniej pojechanymi kolorkami .

Domyślnie

Mnie się podoba.Kadr jest całkiem,całkiem.Jest polna droga wychodząca z winkla,prowadzi wzrok do bramki,od bramki wzrok prowadzony jest do drewnianej chałupy.Naciągane,może ale ja tak widzę.Lubię zdjęcia Andrzeja bo są nieudziwnione.Kadr paskudzi mi tylko to przęsło w wodzie.Ale się rozpisałem,wyczerpałem swój limit na dwa tygodnie .

Domyślnie

Jakos sam widoczek mi sie po prostu podoba. Taki podlaski klasyk i typowo polski krajobraz. Oczywiscie mozna by troche pomarudzic ze swiatlo mogloby byc cieplejsze, zlota godzina, te sprawy. Ale ogolnie jest przyjemnie i tak lekko leniwie...
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

maniak666
    Gość

Domyślnie

Spokojnie tu, normalnie, cicho... Bez fajerwerkow. Ale czy o owe fajerwerki zawsze chodzi? Normalnosc tez trzeba umiec pokazac- a tu jak najbardziej jest normalnie. Czy mialo porywac- nie chyba nie o to Andrzejowi chodzi, i to nie tylko tutaj, ale w ogole w calej zabawie...

No ale zeby nie bylo ze nic nie zaskakuje- no rama jakas taka normalna Znaczy sie i w ramach tez mozna normalnie

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów