Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: stałka!?

Domyślnie

..tym bardziej, że i tak do testów dadzą Ci chodzoną a gdy się zdecydujesz dostaniesz nówkę czyli kota w worku. Podobnie ostatnio testowałem tokinę 100 f:2,8, siedziałem w sklepie z godzinę a po zakupie na spokojnie wychodzi mi 5x na 10 FF. Zostaję więc przy 85-tce bez makro i pomyślę kiedyś o 105. Stąd delikatne zboczenie w kierunku stałek nikona.
    d800|d600|n28g|s50|n14-24|n24-70|t70-200|sb910|sb900|reporter dual rs

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    wybacz Zbyszku - nie złapałem metafory. co do sigmy - plastyka i ostrość jest re-we-la-cyj-na! nie ma dyskusji - kontrasty, kolory - wspaniałe. tyle, że AF to niezły dowcipniś
    Hehe, spoko, właśnie mi o testy chodziło. A dobierałeś jakoś obiektyw przy zakupie ? Szukam, tak jak pisałem miejsca, gdzie mógłbym spotkać się z dużym wyrozumieniem sprzedającego ...

Cytat Zamieszczone przez Yuras Zobacz posta
    ..tym bardziej, że i tak do testów dadzą Ci chodzoną a gdy się zdecydujesz dostaniesz nówkę czyli kota w worku. Podobnie ostatnio testowałem tokinę 100 f:2,8, siedziałem w sklepie z godzinę a po zakupie na spokojnie wychodzi mi 5x na 10 FF. Zostaję więc przy 85-tce bez makro i pomyślę kiedyś o 105. Stąd delikatne zboczenie w kierunku stałek nikona.
    W pełni to rozumiem, choć już nie wierzę w świętości ... Kiedyś wydawało mi się, że 18-70 to przyzwoity (jak na swoją cenę i dla amatora) obiektyw. Teraz mnie wkurza w wielu względach- optycznie jest gorzej niż w Sigmie 17-70, a mechanicznie telepie się coraz bardziej. Wiem, że to półka prawie low-end, ale zawsze Nikkor.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lądek Zdrój/Jelenia Góra

Domyślnie

wracając do kita 18-70 jakbyś się zdecydowal sprzedawac to będe zainteresowany. pozdrawiam
    D50 |18-70 |50/1,8 D |chiński wyzwalacz |Unomat P450TCS |http://www.krpr.net|

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Skoro mowa o stałkach i nikkorach w okolicy 35mm to bardzo proszę:

http://www.pictchallenge-archives.ne...test35Ais.html

Pozdrawiam

Domyślnie

i na tej samej stronie sigma http://www.pictchallenge-archives.ne...sigma3014.html

jest porównanie do nikkorów.
    w rogach sigma wygląda kiepsko mimo przymykania.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krpr Zobacz posta
    wracając do kita 18-70 jakbyś się zdecydowal sprzedawac to będe zainteresowany. pozdrawiam
    OKa, myślę że wyjaśnienie całości, to kwestia kilku tygodni - góra do końca marca.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów