Close

Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: stałka!?

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duke Zobacz posta
    kurcze, widziałem gdzieś porównawcze zdjęcia tego Nikkora 35 i sigmy 30mm. Chyba na pbase). ooooooooooo tu jest:
    http://www.pbase.com/miljenko/sigma30

Powiem szczerze że może NIkon wypada w suchych testach, w tabelkach i na wykrasach. Kiedy jednak porównałem te same kadry - Sigma bije go o głowę! Sami zobaczcie, no chyba że to jakieś "spreparowane" porównanie?
    Ostatnio, w innym wątku jęczałem w sprawie tej Sigmy. Też znalazłem ten test + jeszcze kilka innych, które pokazują, że jest ona w wielu aspektach lepsza niż N35/2, pomimo, ze na papierze jest słabo. Testowałem ją też w sklepie - za krótko, aby sobie wyrobić opinię, ale kilka wniosków mam - nie jest wcale taka zła na bokach, abberuje sporo, AF działał dobrze (nie wiem jednak czy nie miał BF/FF). No i wniosek ostateczny - ogniskowa jest super, światło super, kolory i plastyka zdjęć bardzo przyjemne, wg mnie najlepszy obiektyw na standard do robienia fotek na codzień (i na noc, bo przy tym świetle lampa staje się zbędna). Niestety ze względu na ogniskową i kąt widzenia do architektury konieczne jest dodatkowe szkło. Ma 95% wymieniam na nią swojego 18-70

PS1: Mam trochę fotek, mogę się podzielić, przy czym nie należy spodziewać się rewelacji - po prostu trochę zdjęć z ręki na różnych ogniskowych.

PS2: Szukam sklepu, gdzie możnaby wynaleźć S30/1.4 w miarę tanio i móc solidnie przetestować przed zakupem (a nawet móc łatwo zwrócić jakby coś nie halo). Jakby ktoś coś wiedział, z chęcią się również dowiem.
    Ostatnio edytowane przez Zbigniew ; 13-02-2007 o 00:22

Uprawnienia umieszczania postów