Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

dumajet jak nad wódką, władca ma racje były zgrywane przez kabel ( dla czepialskich kabel podłączony bezpośrednio do aparatu )

próbuj tego http://www.softwarepatch.com/softwar...trecovery.html
    chociaż jak inny nie zadziałał.... nie przesadzajmy z jpg też da się zrobić tylko trzeba się pomęczyć no chyba że prześwietliłeś/nie doświetliłeś każde zdjęcie 0_o

Domyślnie

>nikbar: a jakie sa rozmiary tych plikow? Tzn. czy oba jpg i jpg1 sa tego samego rozmiaru? Podejrzewam ze jeden jpg to ten zapisywany jako jpg, a drugi to miniatura dolaczana do NEF'a. Sprawdz czy te jpg1 nie maja przypadkiem rozmiaru nef'a - jesli tak to sprobuj zmienic im rozszerzenia z jpg na NEF.

Tak tylko gdybam....
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Ściągnij sobie program Digital Image Recovery i przepuść przez niego kartę. Powinien odzyskać wszystko. Tylko pliki raw odzyskuje jako tiff, ale wystarczy im później zmienić rozszerzenia na *NEF i po sprawie. Mi ten program nie raz d..ę uratował.

Domyślnie

sprawdzalem rozmiar plikow niestety ten sam a co Digital Image Recovery w moim przypadku nie daje rady powoli zaczynam mysle ze juz nic nie mozna zrobic trzeba bedzie sie pozegac z raw-ami

Domyślnie

jeśli sformatowałeś kartę w aparacie to dane są nie do odzyskania, przynajmniej domowymi sposobami.
    Pozdrawiam Roman Margraf

Domyślnie

Nie jest to prawda. Zarówno podczas formatowania na PC jak i w aparacie kasowana jest tylko "lista plików". Wszystkie dane są dalej w swoim miejscu tylko nie ma do nich dostępu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hellix Zobacz posta
    Nie jest to prawda. Zarówno podczas formatowania na PC jak i w aparacie kasowana jest tylko "lista plików". Wszystkie dane są dalej w swoim miejscu tylko nie ma do nich dostępu.
    Coś takiego ma miejsce tylko podczas szybkiego formatowania.
    The name of the game is to fill the frame.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomgl Zobacz posta
    Obawiam się, że czasami Nikony mają problem z zapisem. Ja w moim D300s uświadczyłem innego problemu. Dostałem RAW + RAW pomimo, ze chciałem RAW+ JPEG. Świadczy to o problemie z oprogramowaniem aparatów - lub o braku umiejętności obsługi sprzętu.
    A co trzeba zepsuć przy obsłudze sprzętu żeby zapisywać NEF + NEF?
    The name of the game is to fill the frame.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zakwas Zobacz posta
    Coś takiego ma miejsce tylko podczas szybkiego formatowania.
    Podczas szybkiego formatowania kasowana jest tabela alokacji plikow FAT, formatowanie pelne dodatkowo weryfikuje stan nosnika. Dane nadal sa zapisane, brakuje tylko ich logicznych adresow. Programy do odzyskiwana danych odzyskuja wlasnie te informacje. Gdyby bylo inaczej nie moznabyloby ich odzyskac.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

pewnie napisze coś bez sensu, ale na forum był wątek, że dane zapisane na dyskach jak najbardziej da się odzyskać i przedmówcy mają racje. Tyle Tylko, że ktoś pisał, iż dane na nośnikach typu flash już mogą przepaść na amen. Nie mogę tego potwierdzić tylko przypominam sobie taki watęk. U mnie zawsze działa recuva. Można ściągnąć wersję portable. Wpisz recuva portable. Nie podam linka bo pisze z telefonu. Pozdrawiam
    .

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów