Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Sieweczka rzeczna...

...o zachodzie słońca. Dość dziwne spotkanie - czekając na zimorodka usłyszałem sieweczkę. Nie wiem, czy to samiec czy samica. Pojawiła się z tyłu namiotu i niespecjalnie miałem ochotę zdjąć sprzęt ze statywu, bo myślałem, że gdy zacznę się wiercić, to odleci. Nie mam podłogi w namiocie, to uniosłem go lekko i wystawiłem obiektyw na zewnątrz. Nie tylko nie uciekła, ale podeszła bliżej i przeglądała się w obiektywie z różnych stron. Pózniej odeszła parę kroków i zaczęła przybierać dziwaczne pozy. Wyglądało tak, jakby miała zamiar złożyć jajka. Ale dlaczego tuż przy mnie, gdy w pobliżu lepszych miejsc do cholery ? A może wzięła mnie za amanta ?

1.

2.

3.

4.

Pozdrawiam Jacek P.

Domyślnie

Bardzo lubię tę ptaszynę
    Rewelacyjne zdjęcia, ale 1 najbardziej mi się podoba Mina pierza bezcenna
    Dziś poleżałem trochę w błocie czekając na sieweczkę rzeczna i obrożną, ale jakoś bez większego powodzenia. Były, ale nie chciały się dać fotografować.
    Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Nie wiem jak rzeczne, ale obrożne to flirciary - zaczepiają mnie od czasu do czasu na spacerach ot tak sobie... Jeśli nie wejdę im w drogę to potrafią same przylatywać... Dobre agentki.

Piękne fotosy mz...
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

Mnie tez najbardziej podoba się 1

Domyślnie

Ja ostatnio zdejmowałem ze statywu i tak ganiałem od zimorodka do sieweczki Ale ciekawskie to one są

Domyślnie

Jacek a Zimorodka nie było ?? Czy nie wrzuciłeś fotek.

Domyślnie

Świetne zdjęcia !
    Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon

Domyślnie

Piękne światło, fajne kadry.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jajacek44 Zobacz posta
    Nie tylko nie uciekła, ale podeszła bliżej i przeglądała się w obiektywie z różnych stron. Pózniej odeszła parę kroków i zaczęła przybierać dziwaczne pozy. Wyglądało tak, jakby miała zamiar złożyć jajka. Ale dlaczego tuż przy mnie, gdy w pobliżu lepszych miejsc do cholery ? A może wzięła mnie za amanta ?
    To jest typowe zachowanie wszystkich sieweczek oraz czajek mające na celu odciągnięcie intruza od gniazda lub młodych przez zwrócenie na siebie uwagi. Tu i tu masz przykłady.

3 i 4 mi się podobają.
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Domyślnie

Sieweczki super...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów