Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Nowe pokolenie

Domyślnie Nowe pokolenie

Kilka fotek z "młodzieżą" 4 gatunków ptasiego drobiazgu.Zdjęcia zrobione z ukrycia a ptaki wabione ziarnami słonecznika.Pogoda nie za bardzo dopisała.Zachmurzenie całkowite a momentami padał deszcz ale wśród skrzydlatych gości panował spory ruch.Dużo się działo,kłótnie i bijatyki między najmłodszymi ale foty w większości poruszone i zaliczyły kosz.Może następnym razem światełko bardziej dopisze i czasy naświetlania pozwolą na zarejestrowanie ciekawych scen.

1. Rudzik. Ten młodzieniec niespodziewanie pojawił sie na moim patolu i zaczął pożywiać się słonecznikiem.Bardzo nerwowy i płochliwy to maluch.Najdrobniejszy ruch wśród skrzydlatej braci skutkował jego natychmiastowa ucieczką.
    Ale że to był uparty zawodnik to też często wracał i w momentach kiedy nie dygał nerwowo udało mi się zrobić kilka fotek

2.Grubodziób.Siedząc w czatowni usłyszałem charakterystyczny głos--jakby ktoś ocierał o siebie żyletki.Wiedziałem już ze za moment pojawia się grubodzioby.Grubasek siadał kilka razy razem z rodzicami.Też płochliwa "bestia" i ciężko było mu zrobić fotkę ale kilka razy się udało.

3. Pojawienie się tego ptaszka było dla mnie całkowitym zaskoczeniem .Fotografuję w tym miejscu od lat kilkunastu i nigdy wcześniej nie spotkałem tam mazurków.Fakt pojawienia się tych przesympatycznych ptaków bardzo mnie ucieszył i mam nadzieję ze teraz będą stałymi gośćmi.

4. Dwa pokolenia mazurków

5. Dzwońce. Te pospolite i liczne ptaszki intensywnie żerowały i karmiły podloty.Było sporo ciekawych sytuacji ale tylko nieliczne udało mi się w miarę poprawnie zarejestrować.

6. Bliskie spotkanie.
    Często dochodziło do spięć i "wymiany zdań" między wszystkimi ptakami odwiedzającymi mój "magiczny" patol.

Domyślnie

Albo to tak na lapku wygląda, albo wszystkie oprocz rudzika ptaki, są prześwietlone.
    Jeżeli to tylko u mnie, to zdjęcia są ok Ale rudzik jest the best - lubie ten gatunek

Domyślnie

Prześwietlone?
    Czyżbym aż tak skopał obróbkę?

Domyślnie

Super zdjęcia i historia ,nic nie jest prześwietlone.

Domyślnie

Jedynka super
    Pozdrawiam Jacek P.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andko Zobacz posta
    Super zdjęcia i historia ,nic nie jest prześwietlone.
    czyli po prostu to moj monitorek

Domyślnie

Ja osobiście przepałów nie widzę Co więcej, nawet jeśli są to nie przeszkadzają
    Wydaje mi się, że wrażenie przepalonych zdjęć powstaje na skutek mocno rozjaśnionych ptaszków. Ciut za mocno moim zdaniem.
    Po za tym set bardzo mi się podoba
    Muszę wstawić swojego podlota rudzika Bardzo mi się podoba ten Twój
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Najbardziej zawiesiłem oko na mazurku z 3, takie miluchne,oczywiście reszta tez bardzo fajna

Domyślnie

Bardzo przyjemny set. Dla mnie najlepsze 1 i 2, ale całość miło się ogląda.
    Z8 + różne klamoty

Domyślnie

Cały set Tomku bardzo fajnie wyszedł, gratki.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów