Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Cytrynki w wodzie

Cześć,

Zakup SB-800 wyzwolił we mnie zapał do zabaw w mniej lub bardziej abstrakcyjne zdjęcia. Ponieważ nie mam obiektywu makro, robiłem zwykłą 50-tką - może byc trochę nieostro, bo z ręki Do przepisu, oprócz aparatu i lampy, potrzebna jest jedna cytryna i bieżąca woda

1

2

3

No i jak to wygląda?
    Zbyszek

Domyślnie

Jak dla mnie bardzo fajne. Nareszcie cytryny, które wyglądają jak cytryny

Domyślnie

Ostatnia to też cytryna, ale podczas obróbki trochę spomarańczowiała

Domyślnie

wszystkie fajne, w kolejności 1, 3, 2
    .:[nikon][nikkor][tamron][m42][cokin][lowepro][manfrotto][gimp][ps4][ubuntu][7]:.
    .:KORAB:.

Domyślnie

Podobają mi się - fajne żywe, orzeźwiające i takie jakies letnio-wiosenne... plotę?
    Choć na 3 ta cytryna wygląda jak różowy grapefruit - ale nic to - i tak najbardziej mi się własnie 3 podoba
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Miałem jeszcze spróbować z pomarańczami, ale szkoda było ciąć kolejne owoce. Za to popróbowałem jeszcze "wrzutów" do wody - tutaj już jest zupełny hardcore, bo złapanie ostrości wymaga statywu. Inaczej wychodzi np. takie coś nie do końca:

Ale ogólnie cieszę się, że się podoba. Po ostatnim moim Placu Zbawiciela się trochę zmartwiłem

Domyślnie

nie wymaga statywu ... ustaw lampe na tylna kurtyne, f16 powiedzmy .. ostrosc na manualu, i mozesz focic z powodzeniem

Domyślnie

No na tej ostatniej to ta cytryna śmieje się do mnie pełną gębą!!! Ale jednak zdania nie zmieniam i 3 mi najbardziej.
    Ty się tak bardzo moimi (naszymi) komentami nie przejmuj

Co do statywu i ostrości to jest jeszcze jeden pomysł - taki przycisk AE-L (no wiem, wiem jakie masz skojarzenia) ale ja go sobie dla zdjęć "akcji" przestawiam na blokadę ostrości i wtedy mogę tę ostrość ustawić wcześniej a potem tylko cyk-pstryk....
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Post bardzo fajne

ladne te cytrynki az sobie pojde herbatki z taka zrobic.
    Pozdrawiam
    tomek
    D300s + MB-D10, N 18-70mm, N 70-300 VR, N 50mm 1.4 ,N 105 f2.8G,N 24-70, N 10.5 f2.8, N 14mm f2.8, N 70-200 f2.8 VRII, N 24-70 f2.8, N35mm f1.8, Sb 600, Sb900 x 2, TC 20E III,

Domyślnie

Bardzo dobre.
    x

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów